Nagy Dániel, 2022.10.25. | Aerobik-Fitnesz

A budapesti országos döntővel ér véget az aerobikosok jelenlegi évada november közepén, aminek a szakosztály-igazgató Kolozsvári Anna szülési szabadsága miatt átmenetileg új pozícióban is bizonyító edzőnk, Benedek Berta vezetésével vágnak neki a fiatalok.

Új időszámítás kezdődött az év közepén a Vasas SC aerobikszakosztályának életében, Kolozsvári Anna szakosztály-igazgató ugyanis szülési szabadságra ment, a helyét pedig – hacsak ideiglenesen is, de – az egyesületünk egyik edzője, Benedek Berta vette át, akinek így a korábbiakhoz képest szokatlan pozícióban (is) kellett bizonyítania.

„Én kaptam a megtisztelő feladatot, hogy helyettesítsem Annát; átmeneti dologról van szó, ám szerencsére eddig minden jól ment. Felelőséggel jár a pozíció, ami az elején kicsit megijesztett, de sok segítséget kapok a kollégáktól és a klubtól is, így napról napra tudunk fejlődni – kezdi Benedek. – Azonban nem csak ez volt jelentős változás a nyári időszakban, ugyanis két új taggal bővült a stábunk: a korábban nálunk versenyzőként bizonyító Kvaszta Jázmin és Székely Borbála egyaránt edzőként tért vissza a Vasasba, a négyhetes évközepi edzőtáborunkban már ők is részt vettek. Rövid pihenőt követően augusztus közepén megkezdtük a felkészülést az évadvégi hajrára, ugyanis a sportágunkban naptári év szerint zajlik az idény.”
 


Október elején az országos bajnokság utolsó pontszerző versenyén lépett fel a csapat Kozármislenyben.

„Összesen tizenkét egységgel – step, challange, trio, csoport és egyéni kategóriában is – szerepeltünk. Nagyon ügyesek voltak a lányok, így bizakodva vártuk a hivatalos értesítést, hogy kik vehetnek részt a novemberi országos döntőn. A Folyondár Sportközpontban rendezendő eseményen a korábbi állomások legjobb hat egysége versenyezhet, és a legnagyobb örömünkre hat összeállításunk is kiharcolta a szereplést!”

A Vasas versenyzői a Folyondár Sportközpontban rendezendő aerobik országos döntőn (november 12-13.):
UP4 (7-9 év) korosztály
Trió kategória: Laki-Lukács Alíz, Laki-Lukács Laura és Vilhelm Lilien
UP3 (9-11 év) korosztály
Challenge kategória: Bálint Szonja, Havas Fanni, Maurer Laura, Fehér Júlia
Trió kategória: Bérczi Laura, Orzy Liza, Turcsányi Frida (ők csapattá kiegészülve Sebestyén Lilivel is megmutathatják tudásukat)
Step kategória: Solymosi Lili, Lakos Norina, Turcsányi Hella, Végh Petra, Veres Auróra
Senior korosztály
Ali Csilla, Kormány-Fülöp Ágota, Tóth Edit, Granyák Edit

Hirdetések