Jenkei Dániel, 2022.07.12. | Tehetségek

Új sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. A vívó Nagy Dávid a pást mellett a gokartpályán is nagyokat szokott harcolni.


 

Tudtad-e, hogy miben szeret még Dávid versenyezni?

A válasz a gokart. A felnőtt világbajnokságon napokon belül pástra lépő vívónkat érdekli a Forma1, követi is a futamokat, amikor pedig még nem volt jogsija, a gokarttal tudta kiélni a sebesség iránti vonzalmát. A hobbi mostanáig megmaradt, bár manapság ritkábban jut el a gokartpályára, de amikor igen, akkor igazi vérre menő csaták alakulnak ki, és mindent megtesz, hogy megnyerje az időmérőt és persze magát a futamot is.

 

VILLÁMKÉRDÉSEK DÁVIDHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Egy napágyat, mert nem szeretek a homokban feküdni.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Roger Federert.



Erősség és gyengeség: gyorsaság vs. stabilitás

- Erősségemnek modanám, hogy gyors és robbanékony vagyok, és egy asszó során ki tudom hajtani magamból a maximumot. Gyengeségem, hogy sokszor hullámzó a teljesítményem, a komoly célok eléréséhez ezen a téren nagyobb stabilitásra lesz szükségem.
 

Edző és tanítványa: példaértékű együttműködés

2006-ban ismertem meg Nagy Dávidot az Újbudai Bocskai István Általános Iskolában, ahol az igazgató lelkes támogatásával kialakítottam az órarendbe illesztett kötelező vívásoktatást. Dávid akkor első osztályos tanuló volt. Hamar kiemelkedett jó mozgásával és fizikumával az osztálytársai közül. Megszerette a vívást, céltudatosan, szorgalmasan dolgozott a szakkörön és a kora reggeli iskolázásokon. Tudatossága, kitartása, a sportág iránti elkötelezettsége hamar meghozta az eredményeket. Sorra nyerte a korosztályos versenyeket és a kétszeres junior világbajnoki csapat vezéregyénisége lett. A vele való együttműködés kiegyensúlyozott és példaértékű - mondta el Halla Péter, Dávid mestere.


Civilben -  egyelőre csak az élsport

Jelenleg abszolút élsportolónak érzem magamat, ami maximálisan kitölti az életemet. Egyébként pedig a BME gazdálkodás és menedzsment szakján tanulok, amit szeretek és izgalmasnak tartok. Ez a későbbiekre szerteágazó lehetőségeket biztosíthat, de elsőként a diplomát kell megszereznem.

 

SZAKSZEMMEL

Szász-Kovács Emese, olimpiai bajnok párbajtőrözőnk, vívószakosztályunk társelnöke ezt mondta el Dávidról.

- Dávidot kisfiú kora óta ismerem a Vasasból, egy időben sokat edzettünk együtt, így a saját bőrömön is tapasztalhattam, hogyan lett fiatal tehetségből ígéretes felnőtt vívó. Ez elsősorban abban mutatkozott meg, hogy idővel egyre nehezebben tudtam neki tust adni… Örülök, hogy folyamatosan fejlődik, biztos vagyok benne, hogy sokra fogja vívni, és az is fontos, hogy nemcsak vívóként, hanem emberileg is kedvelem őt.

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések