Gy. Szabó Csilla, 2022.01.05. | Kosárlabda

Betegségtől tizedelt együttesünk a nehézségek ellenére is nagyszerűen helytállt a Pápa ellen. A találkozó ugyan döcögősen indult, végül mégis 25 pontos győzelmet arattunk.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 14. forduló.

Vasas Akadémia – Conoil Pápa KC 77-52 (10-18, 22-10, 20-14, 25-10).

Vasas: Farkas (11/9), Medve (16/9), Radics (16), Bagó (6), Kerkai (4). Csere: Lakatos (2), Sólyom (7/3), Andrássy (8), Kelemen (5/3), Kódor (2).

Pápa: Murai (12/3), Sonyák (9/3), Koma (14), Lintner (8/6), Varga (3/3). Csere: Horváth (6/6), Kocsis, Szabó, Kovács, Parcsami.


Betegség miatt három meghatározó játékosunk nélkül fogadtuk a pápai csapatot. Moravcsik Áron, Boros Márk és Kelenföldi Domonkos hiánya eleinte meg is látszódott az eredményen, hiszen az első negyedet nyolc pontos hátránnyal zártuk. A második elején is a vendégek szerezték az első kosarat és ezzel tíz pontos vezetéshez jutottak, ám ezt nem tudták megtartani. Medve Máté ekkor fantasztikus sorozatot kapott el, szinte szórta a kosarakat. A tizenhatodik percben épp az ő egyik triplájának köszönhetően vettük át először a vezetést 25-24-es állásnál. A vasas remeklő játékosának újabb hárompontosával a következő támadásban már két pontosra nőtt az előnyünk, amelyet többet nem is engedett ki csapatunk a kezéből.


Játékosaink méltán örülhettek a mérkőzést követően, hiszen betegségtől tizedelve is nyerni tudtak

A második félidőben egyre magabiztosabban vezetett együttesünk, a hajrában Radics Gerzson emelkedett ki társai közül ponterősségével, és végül 25 pontos győzelemmel zártuk a találkozót.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok játékosaimnak a mai győzelemhez. Különösen azért, mert túl tudták tenni magukat a rendkívül nehéz körülményeken. Sajnos több kulcsjátékosunkat is hosszabb időre elveszítettük. Azt gondolom, hogy egy olyan jól szervezett bajnokságban, mint amilyen a magyar, ideje lenne elgondolkozni a Covid-protokoll frissítésén. Többszörösen beoltott és a betegségen már átesett játékosok számára a karantén és a visszatérés között hat hét van meghatározva, míg Európa több bajnokságában, köztük az Euroligában ez mindössze hét nap. Azt hiszem, nem lenne szabad kosárlabdázóinkat ilyen hosszú időre a partvonalon kívülre állítani, hiszen ez a bajnokság végkifejletét is befolyásolhatja. Nagyon nehéz időszak vár ránk, ám mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy továbbra is jól teljesítsünk. Bízom benne, hogy minél előbb visszatérhetnek a megbetegedett játékosok, s rajtuk kívül nem lesz több hiányzónk.”

Medve Máté, a Vasas Akadémia játékosa:

„Örülünk a győzelemnek, készülünk tovább a Veszprém elleni mérkőzésre és további sok sikert kívánok a Pápa csapatának!”

Fotók: Bornyi Márton

 


Hirdetések