Gy. Szabó Csilla, 2021.10.09. | Kosárlabda

Bajáról erősített a Vasas Akadémia NBI/B Piros csoportjában játszó férfi csapata. A 25 esztendős Bagó Martin szerdán írta alá szerződését, és aznap részt is vett az első közös edzésen. Klubunk szakmai vezetése azt követően nézett szét ismét a játékospiacon, hogy az idény kezdete előtt kiderült, a nyáron alapemberként igazolt Sömenek Martin sérülés miatt befejezi pályafutását.

A Baján nevelkedett Bagó Martin jó adottságaira 17 éves korában a szombathelyi Váradi Attila figyelt fel, s csábította át a Sólymokhoz, ahol három éven át nagyon jó kezekben volt a fejlődése. A 2014/15-ös szezonban mutatkozott be az NBI A-as együttesben néhány perc erejéig. Húsz évesen igazolt az Atomerőmű SE-hez, majd a Sopronhoz, újabb egy évvel később pedig Zalaegerszegre. A ZTE-nél két évet töltött, majd ismét Sopron következett. Idén nyáron visszaigazolt szülővárosába Bajára.

„Úgy gondoltam, hogy a fejlődésemhez több játéklehetőségre van szükségem, amire a B-csoportban nagyobb az esélyem, s ha már így alakult miért is ne térhetnék haza Bajára, ahol azóta is leginkább otthon érzem magam – indokolta a nyári váltást Bagó Martin, a korábbi evezős anyuka és kosárlabdázó apuka gyermeke, aki először mégis az úszással, majd pedig a cselgánccsal próbálkozott. S bár ez utóbbit nagyon szerette, miután egyre magasabb lett társainál, mégiscsak édesapja nyomdokaiba lépett a palánk alatt. A döntést azóta sem bánta meg, a kosárlabda lett az élete, s ebben a sportágban szeretne minél többet elérni. Ez az elkötelezettség pedig igen nagy szerepet játszott abban, hogy végül nem maradt szülővárosában, s a második fordulót követően elfogadta a Vasas Akadémia ajánlatát.

A bajnokság kezdetére kiderült, hogy nem egyeznek pontosan az elképzeléseink, a pasaréti vezetőség viszont nagyon is hasonlóan gondolkodik, mint én, ráadásul szükségük is van rám – beszélt a megegyezés részleteiről Bagó Martin. – Talán nem árulok el nagy titkot, de a Vasas Akadémiával már korábban is tárgyaltam, de akkoriban még tartottam kicsit a mozgalmas fővárosi élettől. Most azonban úgy gondoltam, túl kell lépnem a komfortzónámon és kizárólag a szakmai fejlődésemet kell szem előtt tartanom. Ugyanakkor érettebb és megfontoltabb is lettem, ezért örömmel vágtam neki a budapesti kalandnak, és kifejezetten izgalmas kihívásként élem meg. A pályán és azon kívül egyaránt.


Bagó Martin immáron Vasas mezben, a közös gyakorlás előtt a Sport11-ben

A Baján nevelkedett játékos mindennapjait rövid és hosszútávon egyaránt a kosárlabda tölti ki. Az előtte álló hetekben, hónapokban éppen ezért minél többet szeretne fejlődni, miközben az akadémia csapatát segítené, amiben csak tudja. A kedves és szeretetteljes fogadtatást, amiben részesült, ugyanis szerinte a pályán lehet leginkább meghálálni. Hosszútávon azonban sokkal messzebbre tekint, s nagyon szeretne egy nap felnőtt válogatott lenni, A csoportos bajnokságot, valamint magyar kupát nyerni. Ehhez azonban arra is szüksége van, hogy a lábmunkája fejlődjön, elsősorban a gyorsaság terén. Ugyanezt a lendületességet szeretné a döntéshozatalaira is átvinni, mert bár helyesen méri fel a helyzeteket, néha kicsit későn reagál.

„A játékintelligenciám talán az egyik legnagyobb erősségem, általában jól látom, hol és mit érdemes erőltetni, miközben nagyon sok mindenben szeretnék még fejlődni. Azt hiszem Pasarét erre az egyik legjobb hely. Ráadásul a közeg sem lesz teljesen ismeretlen, hiszen Medve Mátéval Pakson, Farkas Attilával Egerszegen, Andrássy Gézával pedig a korosztályos válogatottban játszottam együtt. Nagyon várom, hogy a Vasas Akadémia színeiben bizonyíthassak, bízom az alkalmazkodási képességemben, s remélem nagyon gyorsan be tudok illeszkedni a csapatba, s a lehető legtöbb fronton a hasznos játékos lehetek” – foglalta össze rövid távú elvárásait Bagó Martin, aki nagyon jó versenyzőalkatnak tartja magát, miközben csak a kifogástalan teljesítménnyel elégedett a saját részéről. A vereséget is abban az esetben fogadja, el, ha mindent megtett annak elkerülése érdekében. Erre a tulajdonságára Pasaréten is nagy szüksége lesz a csapatnak, amely szombaton délután a Budapesti Honvéd otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket.


Hirdetések