Gy. Szabó Csilla, 2021.10.02. | Kosárlabda

Óriási csatában nyertek akadémistáink a Veszprém otthonában. Ezúttal is Medve Máté szerezte a legtöbb pontot, s az utolsó percben az általa kiharcolt, majd értékesített büntetőknek nagy része volt a győzelemben.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 2. forduló.

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Vasas Akadémia 81-83 (25-22, 19-24, 22-22, 15-15)

Veszprém: Glatz (5/3), Madár (12/9), Szabó (18/12), Horváth (20/3), Dukic (15). Csere: Tóth (11), Dancsecs, Gaál.

Vasas: Moravcsik (16/9), Medve (18/6), Andrássy (10), Radics (13), Kerkai (8). Csere: Farkas (8/6), Kelemen (6), Boros (2), Kódor (2), Sólyom.


A nyáron ujjműtéten átesett Boros Márk visszatérése, valamint Kódor Tamás felépülése volt a veszprémi találkozó előtti legjobb hír a csapatról. S bár a sérülést követő első mérkőzésén még egyikük sem volt kirobbanó formában, s Boros is mindössze nyolc percet játszott, jelenlétük így is megnyugtatóan hatott a társakra.

Az első negyedben nem alakult ki nagyobb különbség a két csapat között, többnyire a házigazdák vezettek, de voltak pillanatok, amikor akadémistáink jutottak előnyhöz, ám végül három pontos veszprémi vezetéssel zárult. A második elején tovább növelték előnyüket, a 15. percben már 8 ponttal vezettek a házigazdák. A 17. percben azonban elindult valami, előbb Farkas Attila hárompontosa, majd az Andrássy Gézától kapott indítást fejezte be tökéletesen Medve Máté, az értékesített büntetővel pedig egyenlő lett az állás (39-39). Az egyenlítésre a veszprémiek még tudtak egy hárompontossal felelni, de ezt követően ismét akadémistáink pillanatai következtek és a nagy szünetre már ők fordultak két pontos előnnyel.

A folytatásban hatalmas küzdelem alakult ki, különösen a negyedik negyed végén, amikor a szabálytalanságok is egymást követték. A 36. és a 38. perc között egyik oldalon sem született pont. Andrássy büntetője törte meg ezt a nehéz időszakot s együttesünk két pontos vezetéssel vágott neki az utolsó percnek, amelyben viszont egymást érték a kosarak és a büntetők. Az ismét főszerepet játszó Medve Mátén többször is faultoltak, ő pedig három pontot is szerzett ezekből a lehetőségekből, s végül két ponttal nyerni tudtunk a Veszprém otthonában.

A teljes mezőny legmagasabb VAL-értékét, 31-et, Andrássy Géza érte el.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Csapatunk nagyon fiatal, az edzések azzal telnek, hogy az együttesünk játékát próbáljuk fejleszteni. Eddig nem volt szerencsénk, hiszen sérülésükből felépülő kosárlabdázóinkra csak néhány napja számíthatunk. Ők nagyon hiányoztak az előző meccsen, ám ezt akkor nem akartuk kifogásként felhasználni. Most, egy nagy győzelem után, azonban már kimondhatjuk ezt a tényt is. Éppen ezért számunkra csak most kezdődik a szezon. Nagyon tiszteltük a Veszprémet, amely kiváló csapat, tehetséges és tapasztalt játékosokkal. Megpróbáltunk a tervünknél maradni, s ez a meccs legnagyobb részében sikerült is, amiért gratulálok a játékosaimnak. Számunkra továbbra is az a cél, hogy hétről hétre, egyénileg és a csapat szempontjából is fejlesszük a játékunkat. Sok szerencsét kívánok a Veszprémnek a szezon hátralévő részében.”

Fotó:hunbasket.


Hirdetések