Gy. Szabó Csilla, 2021.09.24. | Kosárlabda

Sérülésektől és betegségektől sújtott csapatunk vereséggel kezdte az új bajnoki idényt Pápán. Medve Máté ugyanakkor a mezőny legeredményesebb játékosa volt. 

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 1. forduló.

Conoil Pápa KC – Vasas Akadémia 82-75 (21-21, 14-16, 21-15, 26-23)

Veszprém: Sonyák (17/6), Murai (13), Németh (24/9), Hódi (6/6), Koma (12/3). Csere: Varga (7), Horváth (3/3), Németh.

Vasas: Medve (26/15), Moravcsik (12/3), Andrássy (12), Kelemen (2), Kerkai. Csere: Farkas (14/12), Lakatos, Kelenföldi (6/3), Barócsi (3), Várszegi.


A találkozó, s egyben csapatunk idei első kosarát, Andrássy Géza dobta közelről, Medve Máté labdaszerzését követően, a feldobás után alig harminc másodperccel. A házigazdák ugyan gyorsan egyenlítettek, mégis akadémistáink kapták el jobban a fonalat és a 7. percig, 15-15-ig vezettek. Ezután a pápaiak pillanatai következtek, majd Medve sikeres közelijével egyenlítettünk az első negyed utolsó másodperceiben.

A második negyed is izgalmasan alakult, felváltva vezetett a két együttes, Kelenföldi sikeres hárompontosának köszönhetően pedig a Vasas Akadémia kosárlabdázói vonulhattak 37-35-ös vezetéssel a félidei pihenőre.

A harmadik negyed vége előtt fél perccel még 52-52 volt az eredmény, ám alig harminc másodperc alatt négy pontot szereztek a házigazdák, így először zártak vezetéssel egy játékrészt. Ez a röpke kihagyás meghatározónak bizonyult, a negyedik negyedben ugyanis a sérülésektől és betegségektől sújtott csapatunk nem tudott már felzárkózni.

Akadémistánk Medve Máté, (képünkön) 26 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa volt, s egyben a legmagasabb VAL-értéket (34) is ő érte el. 

Vangelis Ziagkos, a Vasas vezetőedzője: "Tapasztalt csapat ellen játszottunk ma este, a mi együttesünk viszont még nagyon fiatal. A szezon első meccse mindig váratlan nehézségeket és meglepetéseket tartogat, ezt tudtuk előre. A védekezésben nagy hibákat vétettünk, különösen az utolsó negyedben, s ez meghatározó lett a végeredmény szempontjából. Gratulálok és további sok sikert kívánok a Pápának!'

Fotó: Vasas Attila


Hirdetések