Jenkei Dániel, 2021.09.13. | Vízilabda

Homonnai Dániel csapata remek játékkal hódította el a serleget a Margitszigeten.

Elsősorban felkészülési jelleggel írták ki idén is a Magyar Kupát a kiemelt korosztályok számára, amely augusztusban kezdődött és a mögöttünk hagyott hétvégén ért véget.

A gyermek és ificsapatunk korábban búcsúzott, a serdülőink viszont remekül meneteltek az előző körökben. Elsőként egy igencsak nehéz ötös csoportot nyert meg Homonnai Dániel együttese, az OSC-t, az FTC-t, a KSI-t és a Honvédot maga mögé utasítva. Ezt követően pedig egy Eger elleni magabiztos sikerrel jutottak be a négyes döntőbe.

Ahogy vezetőedzőnk fogalmazott, a végjátékra a margitszigeti Hajósban, a vízilabda Mekkájában került sor, igazi nyári időben, hangos közönség mellett.

És hogy igazán jól érezzük magunkat, arról a vasasos fiúk gondoskodtak: a mieink az elődöntőben kisebb megrökönyödésre 23-4-re győzték le az UVSE-t, az ötgólos Tóth Martin Zétény vezényletével.

A finálé a Szeged ellen már jóval izgalmasabbra sikeredett, 6-1-es Vasas-vezetés után az ellenfél egyenlített, de a fontos pillanatokban Ragács Benedekék voltak a higgadtabbak, és 13-11-es győzelemmel zárták a meccset. Így aztán jöhetett a jól megérdemelt fürdőzés, no meg után a serleg magasba emelése.


Homonnai Dániel vezetőedző így nyilatkozott honlapunknak a kupagyőzelem után:

- Helyén kezeljük a sikert, hiszen valóban egy felkészülési jellegű tornáról van szó, de ha már bejutottunk a négy közé, akkor nagyon szerettük volna megnyerni a kupát. Örülök, hogy sikerült, nagyon jól megoldottuk ezt a két meccset, az UVSE ellen igazi erődemonstrációt sikerült tartani, a döntőben pedig a fontos pillanatokban mi voltunk nyugodtabbak. Talán a tavalyi szezon balul sikerült végjátéka is segített abban, hogy most sikeresek legyünk. Jó visszacsatolás ez a nyári felkészülésről, amelyet sérülések és betegségek nélkül sikerült végigcsinálnunk. Abban bízom, hogy a srácoknak pedig önbizalmat adhat a nagyon hosszú bajnoki szezonra egy ilyen siker. Az első két körben próbáltam forgatni a csapatot, sok mindent kipróbáltunk, mindenki lehetőséget kapott, a négyes döntő kapcsán pedig külön öröm volt, hogy azok tudtak vezérszerepet játszani, akiknek ez nem feltétlenül feladatuk. Ez is mutatja, hogy jó kis csapatunk lehet majd a szezonban. Végül külön szeretném megköszönni a szülőknek a biztatást, edzőként is libabőrös érzés volt ilyen környezetben, ennyi néző előtt játszani, látni a tehetséges játékosaimat, akik visszaadják azt, amit az edzéseken gyakoroltunk.


És ha már gyakorlás, korosztályos csapatainknak két hetük maradt még a felkészülésre, hiszen a szeptember 25-i hétvégén kezdődik majd a kiemelt korosztályos bajnokságok alapszakasza.

Gyerekcsapatunkat pedig már most hétvégén láthatjuk a saját rendezésű Jeney-kupán.


Hirdetések