Jenkei Dániel, 2021.09.09. | Röplabda

Összefoglaljuk, mi történt az elmúlt időszakban röplabda utánpótlásunk háza táján.

Az augusztusi hónap hagyományosan a felkészülésről szól utánpótlás röplabdázóinknál is, és ez ezúttal sem volt másképpen. A vasasos csapatok többsége napi két edzéssel készült a hónap során, komoly erőnléti munkát végezve. Persze azért a monotonitást is meg kell törni, így az edzők többször szerveztek úszást, kirándulást, és egyéb csapatépítő programokat. 

A két Folyondár utcai csarnok mellett a Vasas Pasaréti úti Sportcentruma is felkészülési helyszín volt, és kellett is a hely, hiszen több mint 100 ifjú röplabdázó edzéseit kellett megoldani. E tekintetben egyébként jó szolgálatot tett az új edzőcsarnok tetején kialakított rekortánborítású teniszpálya is. 

Már a legkisebbek, az U11-esek is bekapcsolódtak augusztus folyamán munkába, ők egy háromhetes felkészülést végeztek, ezen kívül valamennyi csapat végigdolgozta a hónapot. Egyedül Kőnig Gábor együttese kapott kicsit eltérő programot, de ennek örömteli oka van: hiszen szakmai vezetőnk az ifjúsági leányválogatottat irányította a korosztályos Európa-bajnokságon, a csapata magját pedig a mi játékosaink adták. Az együttes végül a hetedik helyen zárt, a hosszú menetelés után pedig értelemszerűen kicsit később kezdték el a klubbéli munkát.

Az U13-as és U21-es csapatunk edzőmeccseken és felkészülési tornán is lemérhette, hogy hol tart a munka. 

Az U13-asok Szegeden játszottak négy napon át hasznos meccseket a helyi csapattal, míg az U21-esek Léván vettek részt tornán, amelyet Halász Márta együttese a harmadik helyen zárt. Ez azonban kevésbé fontos, a lényeg az volt, hogy sok meccset játszottak a lányok és a vezetőedző többféle formációval is tudott kísérletezni. 
 


Kovács Andrea szakosztály-igazgató a következőket mondta el honlapunknak a nyári hetek edzései után:

- A versenyző korosztályoknál  megmaradt a tavalyi edzői stábunk, aminek nagyon örülök, hiszen ez az egyik garancia arra, hogy továbbra is biztosítani tudjuk a magas szintű szakmai képzést. Egy fővel bővültünk, Bartha Kristóf csatlakozott az U13-hoz Fazekas Szilvi mellé, mert Deák Ferenc az új szezonban már az U15-öt viszi. 
Úgy érzem, fizikailag, mentálisan, és érzelmileg is sokat adott a lányoknak az elmúlt hónap, reméljük az eredmények is ezt igazolják majd a 2021/22-es szezonban. 


Hirdetések