Gy. Szabó Csilla, 2021.09.09. | Karate

A hétvégi Budapest Openről, valamint a héten megkezdett iskolai edzések sikeréről beszélt honlapunknak Egri Tamás, karateszakosztályunk igazgatója, akit munkája elismeréseként a magyar felnőtt válogatott edzői csapatába választottak a héten.

A hétvégén immáron 24. alkalommal rendezik meg a Budapest Opent, amelyen a Vasas öt karatékája is tatamira lép. A hazai versenyek egyik legrangosabbika egyben kvalifikációs viadal is lesz a novemberi felnőtt világbajnokságra, illetve a jövő februári korosztályos Európa-bajnokságra, így népes nemzetközi mezőny várható. S bár az őszi szezonban lesznek még selejtezők, előbb Horvátországban, majd Lengyelországban, a magyar sportolók számára a hazai kvótaszerzés lehetősége tűnik a legcsábítóbbnak.

„A Vasas versenyzői augusztus óta folyamatosan edzenek, s mivel a járványhelyzet miatt tavaly elmaradt a Budapest Open, most mindenki különös izgalommal várja a rangos viadalt – beszélt a hétvégi eseményről Egri Tamás a Vasas karateszakosztályának igazgatója. – Emiatt kicsit furcsa is lesz ismét itthon tatamira lépni, hiszen nemzetközi szinten hosszú hónapok maradtak ki a versenyzésből. A leginkább jellemző érzés azonban az öröm, s reméljük az év hátralévő részében már nem is változik a helyzet, és továbbra is szabadon versenyezhetünk.”

A szakembertől megtudtuk, hogy a felnőttek között Klement Kármen, az utánpótláskorúak mezőnyében pedig Udvari Zsófia, Mérő Bálint, Csicsay Gergely és Bartha Domonkos kísérli meg a kvalifikációt. Az U14-es kategóriában pedig két fiatal versenyzőnk szerezhet nemzetközi tapasztalatokat.

A Vasas karateszakosztálya számára azonban nemcsak a Budapest Open nagy kihívás szeptemberben, hanem a tanév kezdete is. Klubunk szakemberei négy óvodában és négy iskolában foglalkoznak bázisteremtéssel, utóbbiakban már meg is kezdődtek az első edzések.


Egri Tamás (középen) Fischer Mihály vezetőedzővel (balról) és Papp Miklóssal segíti majd Büchler Zsolt szövetségi kapitány munkáját.

„Szerencsére valamennyi oktatási intézménybe vissza tudtunk térni, a sulikban már most nagyon sok, körülbelül harminc új gyerek jelentkezett hozzánk. Az ovikban októberben kezdhetjük meg ismét a foglalkozások, a beszoktatási időszakot követően. Nagy öröm ez a hirtelen létszámnövekedés, s emiatt lehet, hogy új edzők bevonására is szükség lesz. Fiatal versenyzőink közül nemrégiben többen is sikeres oktatói vizsgát tettek, így rájuk is számíthatunk. Élversenyzőnk Klement Kármen a napi két edzése mellett például heti szinten gyermekcsoportot is vezet. Számunkra fontos a közösség, s nemcsak a szigorúan vett versenyzésben, de a sport egyéb területein, sőt azon kívül is közösek az elképzeléseink, szeretünk együtt lenni. Nagyon bízom benne, hogy ez az érdeklődés hamarosan eredményekben ölt majd igazán testet, és széles bázist tudunk kiépíteni a szakosztályunk számára” – foglalta össze szeptemberi tapasztalatait Egri Tamás, akinek személyesen is különleges hónap lett a mostani, hiszen a Magyar Karate Szövetség elnökségének döntése nyomán, a Büchler Zsolt szövetségi kapitányt segítő szakmai team tagja lett.

A Vasas szakemberének szívből gratulálunk megbizatásához és sok sikert kívánunk!


Hirdetések