B.V., 2021.09.03. | Judo

A tavasszal a járvány miatt nehéz helyzetben voltak, de kiállták a próbát cselgáncsozóink, sőt: a jól sikerült nyári felkészülés után Bere Tamás szakosztály-igazgató bizakodva tekint a jövőbe.

Áprilisban még arról beszélgettünk judoszakosztályunk igazgatójával, Bere Tamással, hogy a legfontosabb valamiképpen egyben tartani a csapatot. Pozitív esetek miatt teljes korosztályokat kellett bezárniuk, és természetesen felszínre került a lemorzsolódás kérdése is.

Ehhez képest a korlátozások feloldásával az elmúlt hónapokban visszatért az élet a Budai Judo Akadémiába, aminek természetesen nagyon örül a szakosztály vezetése.

„A nyár folyamán a sportolni vágyók visszatértek hozzánk, mindenki ki volt éhezve az edzésekre és arra, hogy ismét közösségben legyen. Ez elsősorban a gyerektáborainkban mutatkozott meg, de azért a diáktól egészen az ifjúsági korosztályokig szép létszámban gyűltünk össze. Összesen négy táborban vettek részt a gyerekek: először Korányi Miklós és Makhult Mihály vezetésével csapatépítő evezéstúrán, ami amellett, hogy nagyon élvezték, komoly teljesítményt is igényelt. Utána tartottunk klubtábort Bükfürdőn, majd két hasonló, de nemzetközi esemény következett Baján, illetve Salgótarjánban.”

 

 

A sikeres nyári felkészülés után eseménydús ősz vár versenyzőinkre, minden korosztály érdekelt lesz valamilyen viadalon.

„A következő hetekben, hónapokban sorban következnek majd a magyar bajnokságok, valamint egyéb megméretések, az egyetlen nemzetközi szintű versenyzőnk, Beringer Fatime pedig az U23-as Európa-bajnokságra készül. Várjuk, milyen változtatások következnek a hazai cselgáncssportban. Hatéves kortól létrehoztak egy bemutatójellegű versenyrendszert, ehhez természetesen mi is alkalmazkodunk, a nagyobbak – serdülők, ifik – között pedig folyamatosan zajlik a személyre szabott felkészítés.”

És szakosztály-igazgatónk közben azt is reméli, hogy a járványhelyzet nem állítja őket komolyabb akadályok elé.

„Nagyon bizakodóak vagyunk most, a negyedik hullám jelenlegi tudásunk szerint nem szab majd gátat a felkészülésnek, legfeljebb enyhe megszorítóintézkedések jöhetnek. A csapat szerencsére együtt maradt, és biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan kijön a befektetett munka eredménye. Örömteli, hír a Vasasnak és a Budai Judo Akadémiának, hogy a több gazdagréti iskolával megállapodást kötöttünk, testnevelés órák keretein belül bemutatjuk a fiataloknak a sportágat, és így komoly tehetségkutatást tudunk végezni közöttük.”


Hirdetések