B.V., 2021.08.12. | Kézilabda

Szombattól péntekig Mátraházán készül az NB I-es évadra női kézilabdacsapatunk. Edzésriportunkból kiderül, hogy egyelőre a fizikai felkészülés az elsődleges, de esett szó a pénteki Dunaújváros elleni – egyébként nyilvános – edzőmeccsünkről is.

Fel kell venni az első osztály tempóját! – ez volt a felkészülés elején női kézilabdacsapatunk jelszava és ennek jegyében folyt a munka az elmúlt egy hétben Mátraházán is, ahova immár sokadszor tértek vissza a lányok.

Együttesünk beállója, Hadnagy Fanni elmondta, érzik a fáradtságot, de tudják, az igazán kemény munkát most kell elvégezni a sikeres szezon érdekében.

„Nagyon kemény edzőtáborban vettünk részt, napi három edzéssel. Kedden egy napot tudtunk kikapcsolni, az nagyon jókor jött, jólesett mindenkinek a kis pihenő. Természetesen nehéz a felkészülés, de nagy feladat áll előttünk, meg kell találnunk a helyünket egy új, nehezebb bajnokságban. Tudjuk, miért dolgozunk, mindenki hajt előre.”

 

 

Vezetőedzőnk, Penszki Gergely pedig arról beszélt, mit tartott a legfontosabbnak Mátraházán.

„Napi három edzést írtunk elő ezen a héten, külön minden napra megvolt az elvégzendő feladat. Szerepelt a programban alapállóképesség-fejlesztés, erőfejlesztés. Vegyes felkészülésben vagyunk már a héten, pénteken edzőmérkőzést játszunk a Dunaújvárossal, ami igazából azért fontos, hogy mérkőzésterhelést is kapjanak a lányok.”

 

 

A cikk végi videónkban Pénzes Laura és a felnőttcsapattal az első edzőtáborát töltő Sárkány Petra gondolatai is meghallgathatók.

Csapatunk a mátraházi edzőtábort követően péntek délután már a Fáy utcában, a Sterbinszky-csarnokban játszik felkészülési mérkőzést. A Dunaújvárosi KKA elleni, 17 órakor kezdődő találkozó nyilvános, védettségi igazolvánnyal ingyenesen megtekinthető.

Az NB I programja az év végéig :
szeptember 11., 17.00: Vasas SC-Alba Fehérvár KC
szeptember 14., 18.00: Győri Audi ETO KC-Vasas SC
szeptember 25., 17.00: Vasas SC-Kisvárda Master Good SE
október 2., 16.00: Hungast Szombathelyi KKA-Vasas SC
október 22., 18.00: Vasas SC-Moyra-Budaörs Handball
október 30., 18.00: Váci NKSE-Vasas SC
november 6., 17.00: Vasas SC-Motherson Mosonmagyaróvári KC
november 10., 18.00: FTC-Rail Cargo Hungaria-Vasas SC
november 20., 17.00: Vasas SC-Érd
december 29., 18.00: MTK Budapest-Vasas SC


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések