Gy. Szabó Csilla, 2021.08.10. | Karate

A vasas ifjú karatékái övvizsgákkal kezdték az új idényre való felkészülést, miközben a Tokióban sporttágtörténeti érmet szerző Hárspataki Gábornak is szívből szurkoltak.

Sikeres övvizsgát tett a hónap elején a Vasas SC karateszakosztályának három sportolója, Geréd-Király Tamás, Szedő Luca és Udvari Zsófia. A fiatal karatékák mostantól büszkén viselhetik a fekete övet, amely a sportág valamennyi képviselője számára nagy megtiszteltetést jelent. A legmagasabb színt mellett, a szakosztály legfiatalabbjai is számot adtak tudásukról, ők zöld, kék és barna övre tettek hasonlóan sikeresen vizsgát Nánai Ferenc, a Vasas karate stílusvezetője előtt.

„A sportág hagyományainak megőrzése miatt fontosak számunkra ezek a vizsgák, s örömmel látom, hogy a fiatalok éppen olyan komolyan veszik, mint ahogy azt az előttük járó generációk tették – értékelte a sikeres övvizsgákat Egri Tamás szakosztályunk igazgatója. – Különösen izgalmas volt a formagyakorlatokban is kipróbálniuk magukat a küzdelmi versenyzőknek. Ez picit eltért ugyan a megszokottól, de egy sportoló számára mindig fontos, hogy kilépjen a komfortzónájából. A nyár folyamán mindenki jól kipihente magát és most lelkesen várja az új idény új kihívásait. A versenyekkel kapcsolatban ugyan még nincsenek konkrét információink, a lelkesedésünk azonban töretlen, az edzéseken egyre jobban formába lendülünk.”

Az idei nyár legnagyobb magyar karatés sikere, Hárspataki Gábor olimpiai bronzérme a Vasas versenyzőit sem hagyta hidegen. A tokiói közvetítéseket sokan szurkolták végig, a hajnali vagy korai időpont ellenére is.

„Nagyon is átérezzük Gábor és edzője, Fischer Mihály örömét, hiszen testközelből követtük a felkészülésüket. Éppen ezért most nem csak a sikert látjuk, de az évek alatt befektetett irdatlan mennyiségű energiát és időt is. Ez pedig számunkra is óriási motivációt ad, hiszen azt bizonyítja, a vérverejtékes munka mindig meghozza gyümölcsét. Bízunk benne, hogy az ötkarikás játékok hatására néhányan most hozzánk is bekopogtatnak. Mi minden fiatalnak örülünk” – összegezte a sportágtörténeti olimpia bronzéremmel kapcsolatos érzéseit, s annak lehetséges hatásait Egri Tamás, aki a korosztályos válogatottak mellett évek óta Fischer Mihállyal dolgozik, így személyesen is nyomon kísérhette a Hárspataki Gáborral elvégzett munkát.


Hirdetések