B.V., 2021.08.10. | Jégkorong

Klubunk 15 éves játékosa, Metzler Regina a keretszűkítés után is a tagja maradt az A csoportos világbajnokságra készülő női jégkorong-válogatott keretének, így ott lehet az augusztus 21-én kezdődő, Calgaryban rendezendő tornán.

A magyar csapat legfiatalabb tagjaként, mindössze 15 évesen készülhet Metzler Regina a női válogatott történetének első elit-világbajnokságára. Természetesen már U16-os jégkorongcsapatunk is nagyon várja a rajtot.

„A mostani edzőtábor az eddigi legnehezebb és legfárasztóbb volt, de a vb-felkészülés utolsó szakaszában erre számítani lehetett. Sok új szakmai és mentális dolgot tanultam. Edzések alatt próbáltam mindenből a maximumot teljesíteni, és így sikerült bekerülnöm a keretbe, aminek nagyon örülök. Hogy sikerült jó teljesítményt nyújtanom, abban nagy segítségemre voltak az idősebb és tapasztalt játékosok. Természetesen a vb-meccseken ugyanúgy a maximumot szeretném nyújtani, és a csapatnak a lehető legtöbbet segíteni, a jó eredmények elérésében. Nagyon várom az utazást, és bízom benne, hogy sikeres lesz a csapat.”

 


Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

 

Serdülőcsapatunk vezetőedzője, Hoffmann Attila azt reméli, hogy hasznos tapasztalatokkal és felejthetetlen élményekkel tér vissza Regina a Vasasba.

„Nagy örömhír és büszkeség számunkra, hogy Regi bekerült az utazó keretbe, ráadásul ilyen fiatalon. Régóta dolgozik a fiúkkal, mellettük is mindig kiváló teljesítményt nyújtott. Hozzáállása példaértékű, aminek most is meglett az eredménye. Biztos vagyok benne, hogy hihetetlen élményekkel gazdagodik majd, és sok tapasztalatot fog szerezni. A vb után pedig várjuk vissza az U16-os csapatba, nagy szükség lesz a játékára.”

A keret kedden utazik Kanadába, ahol néhány nap karantén után folytatja az edzéseket. A vb augusztus 20-án kezdődik, a magyar csapat egy nappal később játssza első meccsét.

A magyar női válogatott vb-menetrendje
augusztus 21., szombat, 12.00 (magyar idő szerint 20.00): Magyarország–Németország
augusztus 22., vasárnap, 12.00 (magyar idő szerint (20.00): Magyarország–Csehország
augusztus 24., kedd, 19:30 (magyar idő szerint szerda 3.30): Magyarország–Japán
augusztus 26., szerda, 19:30, (magyar idő szerint csütörtök 3.30) Magyarország–Dánia

Hirdetések