Gy. Szabó Csilla, 2021.08.08. | Kosárlabda

Az U23-as 3x3-as női válogatott egyik legjobbja volt akadémistánk, Tóth Orsolya, az elmúlt két hét nemzetközi tornáin. A fiatal játékos azonban többet várt magától.

A szombaton befejeződőtt szolnoki U23-as 3x3 Nemzetek Ligája-sorozat három játéknapja alatt, a magyar női válogatott csupán egyetlen mérkőzést tudott megnyerni, ám abban óriási szerepe volt a Vasas Akadémia játékosának, Tóth Orsolyának. Fiatal kosárlabdázónk pontjával indult a második napi torna Szlovákia elleni meccse, majd 10-9-es szlovák vezetésnél az ő három pontjával fordítottunk 12-10-re. A találkozó vége előtt 11-11-es döntetlenre állt a két csapat, ám ismét Orsi villant és a dudaszó pillanatában elengedett sikeres dobásával 15-14-re nyert a magyar együttes. A Vasas kosárlabdázója nemcsak ezen a találkozón, hanem a többin is a válogatott lelke volt, ő mégis nagyon szerényen értékelte teljesítményét honlapunknak.

„A kapitány próbálgatta a különböző felállásokat, mindenkinek szeretett volna lehetőséget adni, éppen ezért nem is tudtunk egyelőre kellőképpen összecsiszolódni – magyarázta a Vasas Akadémia játékosa, aki a korosztályos 3x3-as válogatott egyik legbiztosabb pontja volt az utolsó két hétben, hiszen nemcsak a szolnoki, de az azt megelőző „Women’s Series” litvániai állomásán résztvevő keretnek is tagja volt. Utóbbin a Süle Krisztina irányította együttes negyeddöntőt játszott, s végül a 6. helyen végzett. – Nem vagyok megelégedve a saját teljesítményemmel, mind támadásban, mind pedig védekezésben sokkal többet tudok annál, amit most mutattam. Az az igazság, hogy két hetet végig utaztam, nem is voltam otthon, és közben egy apró megfázást is összeszedtem. Meglehetősen megterhelő volt a sorozat, most nagyon fáradtnak érzem magam. Az akadémián szerencsére kaptam négy nap pihenőt, és szerdán csatlakozom az NBI-es csapatunk bajnoki felkészüléséhez”


Tóth Orsi (pirosban) támadásban Oroszország ellen

A litvániai felnőtt mezőnyben tisztes helytállásnak számított a még U23-asok között is igencsak fiatalnak számító magyar együttes helytállása. Különösen úgy, hogy abból a válogatottból, egyedül Orsi játszott idén hivatalos 3x3-as mérkőzésen. Helyzetüket csak tovább nehezítette, hogy a környező országokkal ellentétben nálunk nincs nemzeti bajnokság ebben a szakágban. Éppen ezért jönnek jól a hasonló külföldi erőpróbák, amelyekből erre a nyárra az utolsó, az augusztus 14-15-i konstancai, újabb FIBA 3x3 Women’s Series lesz.

Tóth Orsi lélekben azonban már az új idényre készül, amelyben azt várja, hogy a Vasas Akadémia NBI-es női csapata ismét bekerüljön a legjobb nyolcba, ott pedig a lehető legjobb teljesítménnyel rukkoljon elő. Ami pedig a saját célkitűzéseit illeti, továbbra is az egyéni fejlődés a legfontosabb számára. Az elmúlt szezonban fiatal kora ellenére sok lehetőséget kapott a vezetőedző Milos Pavlovicstól, s reméli hogy az újban is tovább gyarapíthatja az élvonalbeli percszámait.

Fotó: FIBA-Basketball


Hirdetések