B.V., 2021.07.20. | Kézilabda

Három új játékosunk, Faragó Luca, Kajdon Blanka és Zsigmond Panna is kivette a részét a celjei U19-es kézilabda Eb-n nyert magyar aranyéremből. A csapat és a lányok teljesítményét a válogatott szakmai stábjának tagja, klubunk edzője, Papp György értékelte.

Százszázalékos produkcióval, szinte az összes mérkőzését meggyőző fölénnyel nyerve szerzett a serdülő- és az ifjúsági után a juniorkorosztályban is aranyérmet 2002-es és 2003-as születésű játékosokból álló leány kézilabda-válogatott. A szakmai stábban már a kezdetektől fogva szerepel klubunk edzője, Papp György, aki természetesen elégedetten értékelte a Celjében látottakat.

„Amikor az Európa-bajnokságot értékeljük, egy négyéves folyamatról kell beszélni. Úgy gondolom, nagyon tudatos, tervezett munka zajlott a válogatottban, folyamatosan készítettük fel ezeket a gyerekeket a nemzetközi megméretésekre. Nem nagyon láttam még ilyet, hogy egy csapat négy évig vereség nélkül teljesít a világversenyeken, ez a tehetséges és ügyes társaság megmutatta, mennyi tartalék van még a hazai leányutánpótlásban. Még jövőre vár ránk az U20-as világbajnokság, jó ómen lehet, hogy mint a legutóbbi két Eb-t, azt is Celjében rendezik. A lányok fejlődése szempontjából a következő években kulcskérdés lesz, hogy mekkora szerepet kapnak az NB I-ben klubcsapataikban.”

 


Fotó: MKSZ/Cseh Péter

 

A sikerből alaposan kivette a részét három új játékosunk, Faragó Luca, Kajdon Blanka és Zsigmond Panna is.

 „Nagyon büszkék lehetünk mindhármukra. Kajdon Blankát a két évvel ezelőtti tornához hasonlóan a legértékesebb játékosnak választották, Faragó Luca szintén az egyik legjobb volt a posztján mind védekezésben, mind pedig támadásban, Zsigmond Panna a másik két kapussal együtt biztos támaszt jelentett az egész csapatnak. Boldogok lehetünk, hogy a nyártól a Vasast erősítik.”

 


Hirdetések