B.V., 2021.07.09. | Kézilabda

Jövő héten keddtől vasárnapig a várnai Európa-bajnokságon szerepel a női strandkézilabda-válogatott a fedélzeten klubunk játékosával, Speth Evelinnel.

A legutóbbi Eb-n ezüstérmes magyar női együttes az idei kontinenstornán a horvátokkal, a norvégokkal, a románokkal és a házigazda bolgárokkal került egy csoportba. A várakozásokról a keret vasasost tagját, Speth Evelint kérdeztük.

„Mindenképpen dobogóra szeretnénk állni a csapattal. Az előző Európa-bajnokságon és a Strandvilágjátékokon is második helyezést értünk el, ezért nagyon ki vagyunk már éhezve az aranyéremre. Biztosan nehéz mérkőzések várnak ránk, de bízom a csapatban, mert sokat készültünk erre a tornára.”

 

 

Balátlövőnk elmondta, szüksége volt néhány edzésre, hogy átálljon a strandkézis mozgásra, de most már komfortosan érzi magát a pályán. A várnai Eb után pedig természetesen visszatér a Fáy utcába, ahol az NB I-es szezonra készülhet csapatunkkal.

„Pozitívan és motiváltan állok már most is a következő idényhez, de biztos vagyok benne, hogy a remélhetőleg sikeres Eb-szereplés még nagyobb löketet ad nekem a folytatáshoz.”

Piros-fehér-zöldben
A jelenleg is zajló celjei, U19-es leány Európa-bajnokságon három új igazolásunk, Faragó Luca, Kajdon Blanka és Zsigmond Panna is játszik, valamint a szakmai stáb tagja edzőnk, Papp György. A szintén Várnában zajló, csütörtökön kezdődött U17-es strandkézi Eb-n a fiúk trénereként szerepel vezetőedzőnk, Penszki Gergely és a szakmai stáb tagja erőnléti edzőnk, Varga Dénes is. Kapusedzőnk, Bakos István pedig a tokiói olimpiára készülő női válogatott felkészítésében vesz részt.

Hirdetések