Gy. Szabó Csilla, 2021.06.26. | Tenisz

Az U16-os fiúk mezőnyében szerzett ezüst- és bronzéremmel zárult a Vasas Körmöczy Teniszakadémia számára az idei korosztályos Budapest-bajnokság. Sávay Zalán a dobogó második, Pálfi Zoltán pedig a harmadik fokára léphetett fel egyesben.

A fővárosi utánpótláskorú teniszezők idei nagy randevújának első héten szerezett három érmét a végén még kettővel toldották meg játékosaink. Egyedül az U14-es fiúcsapat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ám ebben az is közrejátszott, hogy a négyből két játékos végül nem állhatott Bocskay József csapatvezető rendelkezésére. Kardos Hunor sérülés, Patai Dominik pedig betegség miatt nem tudott pályára lépni. Így Pálfi Zoltánra és Kuthy Kolosra hárult a PG Tenisz Akadémia elleni negyeddöntő minden terhe.

− Zoli magabiztosan hozta az első összecsapást, Kolos viszont régóta nem játszott tétmeccset, s talán emiatt nem is igazán találta önmagát. Szorosan, de végül vereséget szenvedett. A párosban talán mi voltunk az esélyesebbek, de sajnos azt sem sikerült megnyernünk. Hasonlóképpen alakult a találkozó, mint az U18-as fiúk, szintén a PG Tenisz ellen vívott elődöntője. Kár érte – összegezte az utolsó csapattalálkozót Bocskay József a szakosztály vezetője.

Ezt követően a Horváth Gergely által edzett Pálfi Zoltán egyesben is kihozta magából a maximumot, és három mérkőzést nyerve jutott az elődöntőig, ahol csapatversenyben egy korosztállyal feljebb játszó, az U18-as együttest erősítő Vasas-játékos, Sávay Zalán volt az ellenfele. Utóbbi többször fájlalta térdét a viadal során, ami a folyamatos növekedés számlájára írhat, az utóbbi hetekben is jópár centivel lett magasabb.

„Mindketten az elvárhatót hozták azzal, hogy a legjobb négy közé jutottak, Zoli küzdelmesebb találkozókon volt túl, miközben Zalán a sérülésével volt elfoglalva – értékelte az U16-os fiúmezőnyben remekül helytállt játékosait Bocskay József. – Annak nagyon örülök, hogy a végére egészen megférfiasodott és a nehézségeket háttérbe szorítva csak a meccsére koncentrált. Zoli már öt-egyre is vezetett ellene az első szettben, mégis fordítani tudott. A döntőben sem játszott rosszul, de kicsit azért gyengébb volt, mint az előző napon. Ellenfele, Márki Marcell viszont nagyon stabilan játszott, végig küzdött és megérdemelten nyerte a tornát. Számomra Zalán ezüstérménél fontosabb, hogy láthatóan épül a játéka, s egyben a személyisége is, amit az bizonyított, hogy a végére túl tudott lépni a nehézségeken. Hosszútávon pedig ez az, ami igazán számít.


Pálfi Zoltán (jobbról) a dobogó harmadik fokán az U16-os fiúk mezőnyében

A Budapest-bajnokságnak fair play szempontjából is volt egy vasasos közjátéka, amely azt példázza, hogy a közös csapatban játszók, az egyéni verseny alatt is jó társak. S ez az edzőkre is vonatkozik. Pálfi Zoltán és Sávay Zalán egymás mellett izzadva nyerték meg negyeddöntős meccsüket. Utóbbi a nagy meleg miatt sokat panaszkodott arra, hogy csúszik az ütője. Pálfi edzője, Horváth Gergely gondolkodás nélkül hozott neki magnéziumport az elődöntő előtt, amelyet éppen tanítványa ellen vívott, s meg is nyert…


Hirdetések