B.V., 2021.06.21. | Kajak-kenu

A nagyszerűen sikerült hét végi válogató után csütörtöktől vasárnapig az U23-as korosztály poznani Európa-bajnokságán bizonyíthat kajakosunk, Szántói-Szabó Tamás.

Ezer méteren remekelt klubunk kajakosa, Szántói-Szabó Tamás a múlt hét pénteken és szombaton rendezett szolnoki U23-as Európa-bajnoki válogatóversenyen. Egyesben és a szegedi Szendy Márk partnereként kettesben sem talált legyőzőre, ezzel pedig beverekedte magát a Lengyelországba utazó magyar válogatottba.

„Merész döntés volt bevállalni az egyest és a párost is, mert egy napon volt a két döntő, alig két órányi különbséggel – kezdte a Vasas SC 21 éves sportolója. – Az edzőim és a csapattársaim biztatására döntöttem a duplázás mellett, és utólag már kijelenthető, hogy jó döntés volt. Az eddigi versenyeken nem sikerült kihoznom magamból a maximumot, nem erőnlétileg volt probléma, hanem mentálisan. Nem mertem bevállalni az elég gyors utazót, a rajt után túlságosan is visszavettem. Most viszont sikerült végre tartalékolás nélkül, gőzerővel nekimenni, és áttörni azokat a bizonyos láthatatlan falakat.”

 

 

Hétfőn délelőtti edzéssel, délutáni pihenéssel hangolt a keddi utazás előtt, szerdán pedig már helyszíni tréning vár rá a rajtot megelőzően Poznanban. Ami biztos, hogy a K1 1000 méter mellett a páros nem fér majd bele a sűrű program miatt, remek teljesítményének köszönhetően azonban helyet kapott a K4 500 méteres magyar egységben.

„Akkor lennék elégedett, ha az idén másodszor is sikerülne kihozni magamból a maximumot, és hasonló pályát mennék, mint itthon. Nézegettük a nevezéseket, most eléggé kiszámíthatatlanok az erőviszonyok, majdnem mindenki új a mezőnyben. Nagyon örülnék, ha egy dobogós helyezést el tudnék csípni Lengyelországban.”


Hirdetések