Gy. Szabó Csilla, 2021.06.20. | Tenisz

A teniszezők Népligetben zajló korosztályos Budapest-bajnokságán, a Vasas Körmöczy Teniszakadémia már három éremmel gazdagodott. Nemcsek Gréta a teljes U12-es leánymezőnyt utasította maga mögé, az U18-as és az U14-es fiúcsapatunk pedig bronzérmet szerzett.

Nemcsek Gréta egyetlen szettet vesztett a vasárnapi fináléig, amelyben egyik nagy riválisát, Kálmán Lucát verte 6:1, 6:2-re. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy az elődöntőt az utolsó pillanatban feladta ellene az első helyen kiemelt Fehér Lola. A tizenkettedik születésnapját szerdán ünneplő Vasas-játékosnak azonban így is igen sűrű pillanatnyilag a versenyprogramja, ezért Budapest-bajnokságon sem vállalhatta túl magát.

„Az elmúlt hetek jó nemzetközi szereplését követően, a jövő heti budapesti Tennis Europe-viadal előtt éppen elegendő volt neki ez a terhelés, pontosan emiatt nem neveztük sem párosban, sem csapatban – magyarázta a tanítványával kapcsolatban hozott szakmai döntés hátterét szakosztályunk vezetője, Bocskay József, elismerve, hogy nagyon bízott Gréti egyes győzelmében. – A téli fedett pályás ob-n a nyolcaddöntőben találkozott Kálmán Lucával, akkor nehéz meccsen sikerült nyerni ellene. Az Alfás teniszező korábban kicsit a mumusa volt Grétinek, elsősorban a játékstílusa miatt. Ezért nagy öröm, hogy most már magabiztosan hozta ellene a találkozót. A Budapest-bajnokság számára tehát jól sikerült, s bár nem fáradt el nagyon, mégis maximálisan megfelelt az elvárásoknak. Azt hozta, amit tud, és számomra ez a legfontosabb."


Nemcsek Gréta aranyat, az U14-es fiúcsapat pedig bronzot nyert a korosztályos Budapest-bajnokságon, vasárnap

A vasárnapi döntőben 6:1, 4:0-as állásnál lett izgalmasabb a találkozó, ekkor Kálmán Luca mindent egy lapra feltéve kockáztatott A Vasas teniszezője azonban nem ijedt meg a támadásoktól, s bár két játékot elveszített, a következő szerváját már ebben a nehéz helyzetben is semmire nyerte. A Budapest-bajnokság tehát pontosan betöltötte feladatát és kiváló felkészülés lett az újabb nemzetközi kihívás előtt.

Az U14-es fiúcsapat az MTK BP 1888 együttese ellen lépett pályára a vasárnap délelőtti elődöntőben, miután szombaton 3-0-ra nyert a Next Tenisz Akadémia 2. ellen. A Boros Bence, Laczkovich Zoltán, Szikora Mihály, Tóth Bence összeállítású csapat végül vereséget szenvedett, ami egyáltalán nem volt meglepetés, hiszen ebben a korosztályban az MTK-sok számítottak a torna esélyesének.

„Ennek ellenére úgy gondolom, ha önmagához képest mindenki hozzá tudott volna tenni egy kis extrát, akár szorosabban is alakulhatott volna a találkozó – értékeli az U14-es gárda teljesítményét Bocskay József. – Boros Bence sok mindenre képes, ami most még nem mindig jön ki belőle, de idővel ez változni fog. Ellenfele, Almádi Attila, sajnos fizikálisan felülmúlta, második játékosunknak Laczkovich Zolinak pedig nagyon agresszív teniszező jutott Mező Marcell személyében.  Mivel az első meccset magabiztosan nyertük, pontosan az elvárás szerint teljesítettek a fiúk. Akit kellett megvertek, s csak jobb csapattól szenvedtek vereséget.”

A Boros Attilával és Sávay Zalánnal felálló U18-as együttes a döntőbejutásért nagy csatában maradt alul a PG Tenisszel szemben, amely jól taktikázott a csapat összeállításánál. Boros Attila hozta meccsét Miljanic Markó ellen, ám Sávay Zalán ellen Tomori Benedek helyére Dancsák Márton állt fel. A Vasas teniszezője előbbit néhány hete verte meg, utóbbitól  viszont már tavaly is kikapott a csb-n. Zalán az első szettet még hozta, de a másodikban már túl sokat hibázott, s végül a meccs is elment. Három szettes izgalmas találkozón nyert tehát a PG Tenisz és jutott a fináléba. Bár a legidősebb fiúk idei Budapest-bajnokságával kapcsolatban nem lehet elhallgatni azt a tényt sem, hogy mindössze öt gárda nevezett, s így két csoportban került sor a mérkőzésekre. A Vasas együttese a népesebb csoportba került, így hiába verte meg az MTK Budapestet, már csak a bronzért játszhatott, amelyet sérülés miatt feladott a másik MTK-s gárda.


Hirdetések