B.V., 2021.06.07. | Úszás

Hét érmet – közte egy aranyat – nyertek klubunk versenyzői a Kaposváron rendezett ifjúsági úszó országos bajnokságon.

Egy arany-, egy ezüst- és öt bronzéremmel ért véget a mieink számára a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában tartott ifi úszó ob. A hat egyéni érmet ezúttal két versenyzőnk, Cserfalvi Olaf és Bujdosó Zsombor szállította, ezen kívül pedig a 4x100 m-es fiú vegyesváltó lett bronzérmes. Nem csoda, hogy edzőjük Lőrinczi György – aki Bodó Kittivel közösen készíti fel a csapatot – is elégedett volt.

„Maximálisan összejött az, amit előzetesen elterveztünk. Tschaikov Valentin formáját a felnőtt ob-ra hegyeztük ki, ott meg is úszta a szintet, erre a mostani versenyre a vizsgái miatt nem volt zavartalan a felkészülése. Cserfalvi Olaf és Bujdosó Zsombor viszont kiemelkedőt nyújtott. Olaffal 200 méter háton akartunk maradandót alkotni, ami sikerült is, mivel legyőzte Kós Hubertet, akivel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy nem ez volt az idei főversenye. Zsombor pedig 400 méter vegyesen javított majdnem öt másodpercet az egyéni csúcsán, s ezzel az Európa-ranglista ötödik helyén áll.”

 

 

Így pedig a római junior Európa-bajnokságra is szép reményekkel utazhatnak a Vasas-úszók. Pozitív fejlemény, hogy az említett három versenyző mellett a váltókban Gyurinovics Lili is érdekelt lehet az olaszországi kontinensversenyen.

„Úgy gondolom, hogy mindenképpen tudunk még ehhez hozzárakni. Most lekerült a versenyzőkről a stressz, és egy igazi örömúszás lehet ebből Rómában. Nem lesz rajtuk megfelelési kényszer, a legfontosabb a tapasztalatszerzés, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne az élmezőnybe akarjunk végezni. Középdöntőket várok, és döntőkben is reménykedem. Remek főpróba lehet az idei Eb a jövő évi junior Európa- és világbajnokság előtt.”

 

Ifjúsági úszó országos bajnokság, Kaposvár
Arany: Cserfalvi Olaf 200 hát
Ezüst: Bujdosó Zsombor 400 vegyes
Bronz: Bujdosó 100 mell,200 mell, 200 vegyes; Cserfalvi 200 pillangó; 4×100 m-es fiú vegyesváltó (Cserfalvi, Bujdosó, Tumbász Noel, Gulyas Marcell, Tschaikov Valentin)
4.: 4x100 m-es lány gyorsváltó (Gyurinovics Lili, Jarkas Alexandra, Molnár Nóra, Pajor Eszter)
5.: Gyurinovics Lili 100 gyors, 200 gyors; Tumbász Noel 200 mell; Tschaikov Valentin 50 gyors; Vákár Mira 50 m hát
6.: Cserfalvi Olaf 200 vegyes; Gyurinovics Lili 200 vegyes; Molnár Nóra 400 gyors; 4x100 m-es fiú gyorsváltó (Bujdosó Zsombor, Cserfalvi Olaf, Forgács Bence, Tschaikov Valentin)
7.: Tschaikov Valentin 100 gyors, 50 pillangó; Pajor Eszter 200 hát
8.: Molnár Nóra 200 gyors; Cserfalvi Olaf 50 hát

Hirdetések