Jenkei Dániel, 2021.06.04. | Vívás

Erős csapat! Szilágyi Áron mellett mostantól Rio másik vívó olimpiai bajnoka, Szász-Kovács Emese is sportvezetői szerepet vállal vívószakosztályunknál.

Tavaly szeptemberben adtunk róla hírt, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron az aktív sportolói pályafutása mellett új szerepkörben, szakosztály elnökként is próbálja segíteni a Vasas pasaréti vívóműhelyét. Mindannyiunk nagy örömére ebbe a munkába kapcsolódik be most a másik 2016-os olimpiai aranyérmesünk, Szász-Kovács Emese, aki társelnökként dolgozik majd a szakosztályért.


Elsőként Markovits László klubelnököt kérdeztük a hír kapcsán:

- A Vasas elnökeként fontos feladatomnak tartom azt is, hogy a sportvezetői utánpótlást neveljük a klubon belül. Az pedig a hab a tortán, hogy egy újabb olimpiai bajnokunk kapcsolódik be ebbe a programba. Áronhoz hasonlóan Emese is régóta tagja a Vasas családnak, igazi példakép, akiben megvan a kellő alázat ahhoz, hogy a másik oldalon is kipróbálja magát, és megízlelje a sportvezetői feladatokat, segítve ezzel a szakosztály és a sportolók fejlődését.

 


 

A szakosztály-elnök Szilágyi Áron a következőket mondta el olimpiai bajnok-társa szerepvállalása kapcsán:

Nem titok, hogy ahogy korábban az én esetemben, úgy most Emese kapcsán is Markovits László volt a dolgok katalizátora. Természetesen nagyon örültem, amikor ez az ötlet felmerült, és mivel a Vasas vívószakosztályánál két fegyvernem van, vegyesen női és férfi, illetve lány és fiú versenyzőkkel, számomra nagyon kézenfekvő volt, hogy Emese társelnökként kapcsolódjon be a munkába. Hozzám hasonlóan ő is hosszú-hosszú ideje a Vasas család tagja, és úgy gondolom, így együtt még erősebbé tudjuk tenni a szakosztályt.


Végül természetesen Szász-Kovács Emesét is megkérdeztük az új szerepköre kapcsán:

- Ugyan a vívópályafutásom kapcsán még nem hoztam végső döntést, de az mindenképpen időszerű volt, hogy gondolkodjak a távolabbi jövőmön is. E tekintetben tökéletes lehetőség számomra, hogy elkezdjem a szakosztályunk munkáját segíteni. Én ezt bármilyen pozícióban szívesen tettem volna, de az külön megtisztelő, hogy a klubelnökünk felkérése után Áron azt javasolta, legyek mellette társelnök. Jó lesz továbbra is a saját közegünkben dolgozni, és nagyon szeretnék ebben a szerepkörben is eredményes lenni. Sokan kérdezik tőlem egyébként, hogy az edzősködés nem vonz-e, de azt hiszem, kisgyermekes anyaként sokkal jobban illeszkedik az időbeosztásomba ez a szakosztályi vonal.


Hirdetések