Gy. Szabó Csilla, 2021.05.23. | Curling

Egy arany és egy ezüstérem a Vasas-egységek hétvégi mérlege, a koronavírus-járvány miatt idén hathetesre elhúzott A ligás csapatbajnokság döntőjében. A hölgyek mezőnyében a Vasas Nők három meccs alatt győzték le az FTC Girl Jam együttesét, míg a férfiak között a Vasas G-Force két szoros meccsen marat alul az FTC DreamTeammel szemben.

Az alapszakaszban nyújtott hibátlan teljesítménye után, férfi gárdánk joggal vágott neki bizakodóan a szombat reggel kezdődő döntőnek. Végül szoros mérkőzésen alulmaradtak és az esti második meccsen sem sikerült szépíteniük. A csapat kapitánya, Szabó Gergely szerint, hiába jutottak az utóbbi öt év alatt háromszor is a fináléba, azért volt némi izgalom a meccs kezdete előtt. Az aranyéremért játszani ugyanis mindig különleges alkalom:

„Hiába ismertük már az érzést, azért a döntő az mindig döntő. Az első meccsen több esélyünk volt, még az ellenfél is hibázgatott néha, de ezzel sajnos nem tudtunk élni. A végfelé ráadásul én is rontottam, ami miatt kaptunk három pontot, s azt már nem tudtuk az utolsó endben ledolgozni. A második összecsapás nem indult jól, pici pontatlanságok miatt nagyobb előnyhöz jutott az ellenfél, amit küzdelmes játékkal próbáltunk meg ledolgozni. A legvégén kínálkozott ugyan lehetőség az egyenlítésre, ám egy kisebb hiba elég volt ahhoz, hogy az egyébként élete formájában játszó ellenfél ezt kihasználva megnyerje a döntőt. Összességében persze nem lehetünk elégedetlenek, mert a bajnokság folyamán végig jól játszottunk, mindenki alázatosan és tudása legjavát adva küzdött a csapatért, amely most kivételesen egységes volt. Igazából a döntőben sem játszottunk rosszul, de az ellenfél ezúttal jobb volt nálunk. Köszönjük a szurkolóknak, a családtagjainknak és a Vasasnak a biztatást és a támogatást, nagyon sokat számított.”


Az ezüstérmes Vasas G-Force férfi csapata

A csapatkapitány szerint érthető módon mindenki másképp dolgozza fel az elvesztett döntőt, ő személy szerint csak azért csalódott, mert az ob-t valóban kiemelkedően jó formában játszották végig. Jó lett volna ezt egy aranyéremmel megkoronázni. De az ezüstérem is nagyon szépen csillog, és joggal büszkék a teljesítményükre.

A Vasas Nők sem panaszkodhattak az idei formájukra, hiszen egyetlen meccset veszítettek a döntőig, mégpedig a legelsőt, klubunk másik, végül a negyedik helyen végző csapata, a Hackers ellen. Nem is titkolták, hogy a végső győzelemre törnek, amely utoljára 2013-ban sikerült a Vasas curlinges hölgyeinek.

Az FTC Girl Jam elleni párharc végül igen szorosan alakult, hiszen a szombat déli sima győzelmet vasárnap reggel vereség követte, így estére maradt a döntés. A harmadik találkozón az ötödik endig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a hatodikban a Vasas Nők három pontot loptak ellenfelüktől, s ezzel 6-2-re elhúztak. S bár a ferencvárosiak hősiesen küzdve próbáltak visszakapaszkodni, csak szépíteni tudtak, így Szekeres Ildikóék nyakába került az aranyérem.


Támadásban a Vasas Nők

A csapat kapitánya Szentannai Ágnes érthető örömmel és lelkesedéssel beszélt a siker titkáról a megnyert döntőt követően:

„Szuper boldogok vagyunk, ráadásul Ildin és Gyöngyin kívül mi még nem nyertünk országos bajnokságot. Hogy mivel voltunk jobbak a többieknél? Szerintem a befektetett munka mennyiségével és minőségével. Testileg és lelkileg folyamatosan és nagy-nagy odafigyeléssel készültünk a csapatbajnokságra, heti többszöri edzésekkel, edzőmeccsekkel. Ennek eredménye lett, hogy egy állandó magas és magabiztos szinten tudtunk játszani. Bevallom, gyorsabban be szerettük volna fejezni a párharcot, de a második meccs kicsúszott a kezünkből. Úgy érzem, jól jött ez a lecke, és a harmadikra már úgy mentünk fel, hogy egyszerűen nem veszíthetünk. Az egész ob alatt nagyszerű volt a csapatszellem, most is egymást biztattuk és a maga posztján mindenki jól játszott. Nagyon büszke vagyok a lányokra, jó érzés volt velük jégre lépni és megtisztelő, hogy a kapitányuk lehetek.”

A vasárnapi aranyéremmel egy új, ám igazán kellemes kötelezettség is jár, mégpedig a norvégiai Európa-bajnokságon való részvétel. Ám ennek körülményeiről Szentannai Ágnes egyelőre még nem tudott beszélni, hiszen ezek most még az ob-győzelem ünneplésének pillanatai.

A ligás csapatbajnokság. Döntők.
Nők:
Vasas Nők−FTC Girl Jam 9-3; FTC Girl Jam−Vasas Nők 10-5; Vasas Nők −FTC Girl Jam 8-4.
Férfiak: FTC DreamTeam−Vasas G-Force 8-6; FTC DreamTeam−Vasas G-Force 7-5.
A döntőket két győzelemig játszották.
Vasas Nők: Szentannai Ágnes, Szekeres Ildikó, Nagy Laura Karolina, Joó Linda, Nagy Lola, Nagy Gyöngyi. Edző: Jakab Zoltán.
Vasas G-Force: Besnicz Péter, Lados Tamás, Major Gergely, Nagy György Szarvas Gábor, Szabó Gergely. 

Fotó: Vasas Attila


Hirdetések