Gy. Szabó Csilla, 2021.05.19. | Kosárlabda

Húszpontos győzelemmel válaszoltak a Vasas Akadémia férfi kosárlabdázói a MAFC-tól szombaton elszenvedett vereségre, a bronzéremért folytatott párharc második találkozóján. A harmadik hely sorsa így szombaton dől el a Gabányi László Sportcsarnokban.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Playoff. A 3. helyért. 2. mérkőzés.

Vasas Akadémia – MAFC 92-72 (26-24, 23-15, 16-11, 27-22)

Vasas: Moravcsik (10), Medve (16/12), Boros (10), Andrássy (15), Krasovec (16/3). Csere: Farkas (3/3), Radics (11/6), Dormán (3), Kelenföldi (8), Debreceni, Sólyom, Barócsi.

MAFC: Pfandler (5/3), Misek (10), Lakits (6), Csapai (8), Kovács (2). Csere: Tóth (13/6), Polgárdy (10/3), Bordács (15), Biber (3), Németh.

A szombaton balszerencsés körülmények között, két ponttal elveszített első mérkőzést követően, magabiztosan és elszántan léptek pályára akadémistáink a MAFC elleni második találkozon. Krasovec Ádámnak és Andrássy Gézának köszönhetően 5-0-val indult a meccs, a kilencedik percben pedig már 11 pontos előnyre tettünk szert. Alig másfél perc alatt azonban ez kettőre csökkent és 26-24-gyel zártuk az első negyedet. Akadémistáink rossz szériája a következő játékrész elején is folytatódott, s ennek köszönhetően a találkozó során először vette át a vezetést a vendég együttes. Szerencsére nem sokáig, Radics Gerzson hárompontosával gyorsan egyenlítettünk, majd Andrássy közelijével a visszavettük az előnyt. Ekkor nagy küzdelem alakult ki, és csak a negyed végére sikerült tíz ponttal ellépni.

A 28 percben már tizenhéttel vezettek az akadémisták. Ezt követően azonban mindkét oldalon pontatlanok lettek a támadások, az addig ötven feletti dobószázalék a Vasas Akadémia és a MAFC oldalán egyaránt romlott, utóbbiak ekkor már a negyvenet sem érték el. A negyedik negyedben Medve Máté hárompontosaival tartottuk a lépést az utolsó rohamra induló vendégekkel szemben, akik nyolc pontra tudták csapatunkat megközelíteni. Ezt követően azonban láthatóan kifulladtak, akadémistáink pedig az utolsó öt percben egyre pontosabban támadtak. Lépésről lépésre növelve előnyüket, végül fölényesen, húsz ponttal nyerték a találkozót.

A párharc harmadik, egyben utolsó mérkőzésére szombaton, 17.30 órai kezdettel kerül sor a Gabányi László Sportcsarnokban.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Szeretnék gratulálni a serdülő csapatunknak a bajnoki címhez és kollégáimnak Lakosa Ákosnak, Kárpáti Daninak és Karatka Lajosnak, illetve Nagy Zoltán szakmai igazgatónak a munkájához. Nagyon nagy örömmel gratulálok a kadeteknek is, akik szintén meggyőző fölénnyel nyerték meg az országos döntőt a Harald Stein, Katona Róbert, Kárpáti Dániel edzőtrió vezetésével. Ezenfelül köszönet és gratuláció Ujhelyi Gyula erőnléti edzőnek, Mészáros Zalán szakosztály-igazgatónak, Bazsik Bence technikai vezetőnek és Bárány Levente gyúrónak. Úgy gondolom, hogy ez a két korosztályos győzelem fantasztikus siker az akadémia életében. Köszönjük, hogy a csapat tagjai kijöttek a mérkőzésre és bíztattak bennünket.”

Fotó: Bornyi Márton


Hirdetések