Gy. Szabó Csilla, 2021.05.15. | Kosárlabda

Kevesebb mint tíz másodperc alatt fordult meg a harmadik helyért zajló, MAFC elleni párbaj első találkozója. A házigazdák ennyi idő alatt szereztek öt pontot, s ezzel fordítottak és nyertek. Visszavágó szerdán, a Sport11-ben.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Playoff. A 3. helyért. 1. mérkőzés.

MAFC – Vasas Akadémia 89-87 (18-19, 22-22, 21-23, 28-23)

MAFC: Tóth (25/12), Csapai (38), Pfandler (2), Kovács (2), Misek (2). Csere: Polgárdy (11/3), Lakits (5), Bordács (2), Biber (2).

Vasas: Medve (15/9), Boros (11/3), Kelenföldi (9/3), Moravcsik (2), Andrássy (4). Csere: Farkas (16/9), Dormán (9), Krasovec (6/3), Barócsi (6), Radics (3), Sólyom (4), Debreceni (2).


A házigazdák kezdték jobban a találkozót, ám az első negyedet így is egy pontos vezetéssel zárták akadémistáink. A második játékrész teljes döntetlent hozott, a harmadikat azonban már enyhe Vasas-fölény jellemezte. Az utolsóban végig vezetett csapatunk, úgy tűnt semmi nem állhat a győzelem útjába, hiszen a 36. percben már 80-72-re vezetett Faragó Péter együttese. A MAFC azonban láthatóan nem adta fel, és néhány forró pillanatot követően az utolsó perc váratlan izgalmakat hozott. Kevesebb mint tíz másodperccel a lefújás előtt, Medve Máté két sikeres büntetőjének köszönhetően 87-84-re vezetett csapatunk, ám a házigazdák oldalbedobását követően Tóth Péter kisodródva is betalált távolról. Akadémistáink úgy meglepődtek, hogy Tóth Péter azonnal labdát szerzett és közelről is sikeres volt. A MAFC 9,3 másodperc alatt szerzett öt pontot és ezzel nemcsak fordítani tudott, de a meccset is megnyerte.

A párharc második mérkőzésére szerdán, 19 órai kezdettel kerül sor a Sport11 Sportcentrumban.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Először is gratulálok a MAFC csapatának az első győzelemhez. Szomorú vagyok, mert három és fél perccel a vége előtt nyolc pontos előnyünknél ahelyett hogy ráléptünk volna a gázpedálra, visszaengedtük az ellenfelet. A végjátékban pedig ránk nem jellemző módon taktikailag fegyelmezetlenek voltunk. Ezért alakult ki a MAFC számára ez a szenzációs végjáték. Szerdán a Sport11-ben igyekszünk visszavágni és visszahozni ezt a szériát ide, mert úgy gondolom, hogy nem játszottunk rosszul. Most ezt a lehetőséget elszalasztottuk. Majd legközelebb.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések