Jenkei Dániel, 2021.05.11. | Birkózás

Kiskunfélegyházán rendezték a kadet birkózók Eb-válogatóit, ismét remek Vasas-eredmények születtek.

Három arany, két ezüst, egy bronz és két ötödik helyezés. Ez a Vasas kiskunfélegyházi mérlege a kadet Eb-válogatóról, amelyet a helyi kézilabdacsarnokban rendeztek, kifogástalan körülmények között, közel 200 versenyző részvétele mellett.

Szabadfogásban Baráth Károly és Arsunkaev Musza örülhettek aranyéremnek, Rosz Bendegúz és Fábián András egyaránt másodikak lettek, Zimonyi Barna harmadik helyen végzett, míg Fekete Krisztiánnak egy ötödik hely jutott.

Ezekkel az eredményekkel a fogásnem összesített csapatversenyét is a Vasas SC nyerte.

Kötöttfogásban Tótok Péter ebben a korosztályban is diadalmaskodott, Veress Bence pedig ötödik lett.


Wöller Gergő a szakmai stáb részéről pedig így értékelt honlapunknak:

- Tótok Peti és Barát Karcsi nagyon összeszedettek voltak ezúttal is, és ebben a korosztályban is kiharcolták a válogatottságot. Arsunkaev Musza szenzációs teljesítményt nyújtott, nála csak azért szomorkodhatunk, mert nincs magyar állampolgársága, így a győzelme ellenére sem indulhat majd az Európa-bajnokságon. Rosz Bendegúz és Fábián Andris esetében kicsit csalódottak vagyunk, de hozzá kell tenni, hogy mindketten sérülten vállalták a versenyt, így nem voltak százszázalékosak. Összességében természetesen büszkék vagyunk, hiszen a csapatverseny megnyerése is egy szép eredmény. Az előttünk álló hétvégén Bukarestben vár néhány versenyzőnkre egy nemzetközi verseny, utána pedig megkezdjük az Eb-felkészülést.


Hirdetések