Gy. Szabó Csilla, 2021.05.11. | Curling

Klubunk mindhárom A ligás együttese bejutott a legjobb négy közé az idei csapatbajnokságon. A hölgyeknél a Vasas Nők és a Hackers egymás ellen mérkőzik a döntős szereplésért, az eddig hibátlan teljesítményt nyújtó férfi gárdánk, a Vasas G-Force pedig a Team Tatárral játszik a finálés helyért.

Férfi csapatunk pontosan ott folytatta menetelését az elmúlt hétvégén, ahol az előzőn abbahagyta, vagyis győzelemmel zárta az alapszakaszt. Az FTC DreamTeam elleni, a sorozatban immáron ötödik megnyert találkozó pedig azt is jelentette, százszázalékos teljesítménnyel jutott az elődöntőbe.

„Az utolsó mérkőzésnek gyakorlatilag nem volt tétje, hiszen már előtte tudtuk, az első két helyen a ferencvárosiak és mi jutunk tovább, megszerezve a kedvezményezettség jogát az elődöntőre – számolt be az utolsó találkozóról Szabó Gergely, a Vasas G-Force csapatkapitánya. – A meccs nehézkesen indult, szükségünk volt egy kis időre, míg felismertük a pálya aktuális tulajdonságait. Ám ezt követően mi is belelendültünk, és végül sikerült az ellenfél hibáit kihasználva nyerni. Nyilván nagyon jó érzés, hogy veretlenül zártuk az alapszakaszt, ám ez csak a felvezető volt, az igazán fontos összecsapások most következnek. A pénteki elődöntőben ugyanis mindenképpen nyernünk kell, ezen az egyetlen meccsen múlik a döntőbejutás. Nem lesz javítási lehetőségünk, az pedig már végképp nem fog számítani, mi is történt korábban. Az ob-nak teljesen új felállásban vágtunk neki, az eredmények azt mutatják, hogy ennek ellenére sikerült összeszoknunk. Összességében eddig nagyon jó formában játszottunk, s bízom benne, hogy ezt a folytatásra is sikerül átmentenünk.”

A női mezőnyben két csapatunk is indult, a Vasas Nők megnyerte az alapszakaszt, míg a Hackers a negyedik helyen végzett hétvégi győzelmének köszönhetően. A korábban az FTC Girl Jam-től valamint az UTE Team Palancsától vereséget szenvedő utóbbi együttes szombaton, az SSC Nők elleni sikerével (10-6) biztosította be helyét a legjobb négy között.

A Vasas Nők is győzelemmel zárt vasárnap este, az FTC Girl Jam csapatát verte 11-2-re. Érdekesség, hogy a négy magabiztos győzelmet arató együttes csupán az első mérkőzését veszítette el, éppen a klubtárs Hackers ellen. Az idei csapatbajnokságnak új összetételben nekivágó Vasas Nők bár sokat edzettek a sorozat előtt, azért szükségük volt egy kis időre, hogy összeszokjanak.

„Szerencsére gyorsan, már az elején kiderültek a hibák, s mivel ezeket mind jól átbeszéltük, a folytatásban már nem volt gondunk – idézi fel Szentannai Ágnes csapatkapitány, a Hackers elleni nyitómeccset, amely csütörtök este megismétlődik, immáron az elődöntőben. – Nehéz mérkőzés lesz, hiszen ebben a sorozatban csak ellenük veszítettünk, és rajtunk kívül más csapatokat is alaposan megszorongattak. De ha ezt a formánkat hozzuk, akkor nem lehet akadálya a továbbjutásnak. Az FTC ellen is jól játszottunk, ráadásul úgy, hogy ellenfelünknek nem jöttek ki jól a dobásai. Mi mégsem eresztettünk le, végig koncentráltunk, függetlenül attól mi történik a jégen. Nagyon jó volt látni, hogy a korábbi három győzelmes szériánkat a kéthetes kihagyás ellenére is átmentettük az alapszakasz utolsó fordulójába."

Szentannai Ágnes szerint annyira felbuzdultak az eddigi sikereken, hogy nem is lebeg más cél előttük, mint a végső győzelem. A csapat meccsről meccsre egyre jobban és jobban játszott, a legkisebb hullámvölgy nélkül. Ráadásul mindenki ugyanolyan elszántan vágyik a sikerre, ami plusz motivációt nyújt a játékosoknak. Ehhez azonban először döntőbe kell kerülni, mégpedig klubunk másik kiváló együttese, a Patonai Ágnes vezette Hackers ellen, amelynek tagjai hasonló elszántsággal készülnek a csütörtöki mérkőzésre.

A ligás csapatbajnokság, Budapest.
Alapszakasz.
Nők: 1. Vasas Nők
5 mérkőzés/8 pont, 2. UTE Team Palancsa 5/8, 3. FTC Girl Jam 5/6, 4. Hackers 5/6, 5. SSC Nők 5/2, UTE Four Four Nők 5/0.
Elődöntők párosítása: Vasas Nők – Hackers, UTE Team Palancsa – FTC Girl Jam.
Férfiak: 1. Vasas G-Force 5/10, 2. FTC DreamTeam 5/8, 3. UTE Férfi 1. 5/6, 4. Team Tatár 5/4, 5.UTE Four Four Férfi 4/0, 6. FTC Jaguár 4/0.
Elődöntők párosítása: Vasas G-Force – Team Tatár, FTC Dream Team – UTE Férfi 1.


Hirdetések