B.V., 2021.05.07. | Kézilabda

Az évadban hazai pályán először szurkolók előtt kilenc góllal győzte le az Orosházát női kézilabdacsapatunk az NB I/B Keleti csoportjában.  

NB I/B Keleti csoport, 20. forduló

Vasas SC-Oxxo Energy Orosházi NKC 29-20 (16-9)
Stebinszky Amália Kézilabdacsarnok, 100 néző
Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Imrei R. 3, Nagy Zs., Pénzes L. 8, Cifra A. 1, Speth E. 3, Tóth M. 3. Cserék: Kántor K. (kapus), Ivanics D. 4, Szilovics F. 4, Ács B. 3, Hadnagy F., Kovács N., Sárkány P., Szatmári M. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: -, ill. 6/5


Fontos bajnokira készültek kézilabdázóink pénteken az Orosháza ellen. Részint azért, mert az esetleges győzelemmel még közelebb kerülhettek az álmokhoz, részint pedig, mert jelenlegi évadban először játszhattak hazai pályán a szurkolóink előtt.

A lányok a körülményekhez méltó módon 4-0-val indítottak a találkozót, öt percnyi játék után jött is az első vendég időkérés. Ám a játék képe nem változott ezek után sem, negyedóra után már nyolcgólos volt a Vasas-előny, a szünetre pedig 16-9-es állásánál mehettek a felek.

 

 

A második félidőben (az elsőhöz képest) több hiba csúszott a mieink játékára, ám az újabb két pont így sem forgott veszélyben. A szurkolók hatvan perces buzdítása mellett kiharcolt 29-20-as győzelem azt jelenti, hogy csapatunk tényleg a nagy álom kapujába ért. A hátralévő három mérkőzésen a cél persze a hat pont lesz, de matematikailag már csak egy kell a bajnoki címhez és a feljutáshoz.

Így látta a mérkőzést vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „Nehéz mérkőzésre számítottunk, láttuk, hogy az Orosháza jó formában van és sokkal nagyobb játékerőt képvisel, mint az őszi szezonban. A feszes tempó ellenére is mindent megvalósítottak a lányok abból, amit a héten gyakoroltunk, csak dicséret illeti őket, le a kalappal! A szurkolóink már az első másodperctől kezdve fantasztikus hangulatot teremtettek, biztos vagyok benne, hogy rengeteget jelentett a lányoknak, óriási köszönet jár nekik ezért.”

A következő fordulóban, jövő szombaton (délután negyed 4-kor) az FTC U20-as csapatával mérkőzik együttesünk a népligeti Elek Gyula Arénában.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések