B.V., 2021.05.07. | Jégkorong

Klubunk 17 éves jégkorongozója, Hladony Kristóf a kanadai Somang-akadémián tölti a következő évadot. Őt és edzőnket, Hoffmann Attilát kérdeztük a különleges lehetőségről.

Bejelentették, hogy 17 éves hokisunk, Hladony Kristóf miután 2019 nyarán egy rövid időszakot Kanadában töltött, következő szezonban visszatérhet a Somang-akadémiára. Természetesen nagyon örül a lehetőségnek, és alig várja, hogy már ott legyen.

„Két évvel ezelőtt a Vasas Ösztöndíjprogramnak köszönhetően több társammal együtt két hetet már eltöltöttem Kanadában edzőtáborban. Akik ott jól teljesítettek, azok kaphattak ösztöndíjat. Igazából nagyon ki szeretném próbálni ezt az új közeget. Még nem igazán tudom, hogy mire számítsak, de nem felék a feladattól, inkább csak nagyon várom már, hogy elkezdődjön. Már az első szezonomban szeretném megmutatni magamat, hogy felfigyeljenek rám, és bekerüljek az egyetemi vagy esetleg valamilyen hasonló szintű ligába.”

 

 

Játékosunk kitért a Vasasban töltött idejére is, amelyre bárhogyan alakul a pályafutása, szívesen fog emlékezni.

„Már három éve annak, hogy a Vasashoz érkeztem. Amikor idejöttem, elképesztően jó volt felém az edzői fogadtatás, ilyennel azelőtt nem találkoztam. A srácok közül pedig már sokakat ismertem, hiszen korábban egy csapatban játszottunk. Úgy gondolom, elég eredményes szezonokat zártunk itt mind csapatként, mind pedig egyénileg.”

Az U16-os csapatunk vezetőedzője, illetve a már említett kanadai edzőtábor szervezője, Hoffmann Attila így beszélt Kristófról és a mostani lehetőségről.

„Kristóf két évvel ezelőtt került hozzám az U16-os korosztályban. Már akkor lehetett látni rajta, hogy komoly hozzáállású sportoló. Később bekerült a Vasas Kanadai Ösztöndíjprogramba, ennek keretében a Somang Hockey nyári táborában vett részt, és szerzett tapasztalatokat. Azóta dédelgeti álmát, hogy a tengertúlon is kipróbálja magát. Tavaly a pandémia miatt nem jött össze neki, de szeptembertől egy komplett szezonra fog kiutazni. Szerencsés, hogy magyar jégkorongozóként részese lehet a kanadai hokiéletnek, és ezáltal a legjobbaktól tanulhat.”


Hirdetések