Jenkei Dániel, 2021.05.06. | Műkorcsolya

Remekül búcsúztak a szezontól a Vasas utánpótlás műkorcsolyázói Miskolcon, a DVTK Avas kupán.

Mini chicks kategóriában Halász Csenge lett második, két új elemet is sikeresen bemutatva, köztük egy dupla ugrást, ami ritka ebben a korosztályban.

Chicks kategóriában Sági Luca megnyerte a versenyt, így májustól b-keretes versenyzőnek számít.

Mini cubs-ban szintén vasasos győzelemnek örülhettünk, Éltető Hanna révén, aki a szokásos, szép és lendületes programját mutatta be, és a nehezítésekkel is remekül megbirkózott.

Cubs kategóriában Hiezl Emma tudott nyerni, Szolnoki Zsófia pedig az itt elért eredményével Héraklész b-kerettagá vált.

Basic Novice I-ben a fiúknál Rác Kolos diadalmaskodott, aki először próbálta versenyen a dupla axelt, ami egyelőre még nem sikerült, de biztatóak a jelek ezen a téren is.

Ugyanitt a lányoknál Tóth-Páldi Anna második lett egy magabiztos, szép kűrrel, és ez számára is b-keretes tagságot ér. Ugyanilyen helyzetben lesz egyébként májustól a vasasos Balázs Bianka és Pittia Liliána is.

A Vasas testvéregyesületéből, a Jégcsillagból Jánosi Katalin harmadik, míg Hoffmann Ábel első helyen végzett a kategóriájában Miskolcon.

A rekreációs versenyzőink közül pedig Hiezl Zsófia és Antal Szonja aranyérme, valamint Gyimesi Zsófia harmadik helye emelhető ki.

Hajek-Major Andrea szakosztály-igazgató így értékelt honlapunknak:

Ez egy szép és eredményes szezonzárás volt Miskolcon az egész szakosztály számára. Most következhet az alapozás időszaka, illetve elkezdünk dolgozni már a következő szezon programjain is. Mindenki feljebb lép egy korosztállyal, ami mindig izgalmas váltás. Hiezl Emma, Rác Kolos és Dózsa Benedek esetében pedig az a tervünk, hogy a Basic és Intermediate Novice kategóriák átugrásával egyből az Advanced Novice kategóriával próbálkozunk, ami egy komoly kihívás lesz mindannyiunk számára, de hosszabb távon feltétlenül ez szolgálja a fejlődésüket. Ebben a kategóriában ugyanis már rövidprogramot és kűrt is kell futni, tehát kétnapos versenyeken kell fenntartani a koncentrációt. Nagyon bízunk abban is, hogy a következő szezonban újra lesz lehetőségünk nemzetközi versenyeken is indulni, mert ezek a külföldi viadalok mindig nagyon fontos és hasznos visszaigazolásokat nyújtanak.

 

 


Hirdetések