B.V., 2021.05.04. | Kézilabda

Nagy különbségű vereséget szenvedett tartalékosan felálló kézilabdacsapatunk a női Ligakupa-elődöntő első mérkőzésén Dunaújvárosban.

Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés

Dunaújvárosi KKA-Vasas SC 40-22 (22-11)
Vasas SC: Kántor K. (kapus), Kovács N., Nagy Zs. 2, Ivanics D., Hadnagy F. 1, Speth E. 1, Szatmári M. 4. Cserék: Demjén L. (kapus), Szilovics F. 4, Ács B. 3, Imrei R. 2, Takács F. 2, Házi V. 1, Sárkány P. 1, Tóth M. 1, Nagy R. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2


„Becsülettel, de a pénteki bajnoki mérkőzésre tartalékolva utazunk Dunaújvárosba” – nyilatkozta a Ligakupa-elődöntő első felvonása előtt vezetőedzőnk, Penszki Gergely. S valóban az élvonalbeli Dunaújvárosi KKA volt a mérkőzés esélyese, amely viszonylag korán jelentős előnybe került.

 

 

A félidei tizenegy gólos hazai vezetés után a második harminc percben tovább nőtt a különbség, és a hazaiak 40-22-es győzelmükkel alighanem el is döntötték a párharcot.

Így értékelt a végén Penszki Gergely: „A legfontosabb, hogy sérülés nélkül túl vagyunk a mai mérkőzésen, amely jó állomás volt a vírus vagy sérülés miatt korábban kimaradó játékosok visszatérítési folyamatában. Ezzel együtt igyekeztünk a csúcsra járatott játékosaink terhelésre nagyon vigyázni, hogy a következő bajnoki mérkőzésre összpontosíthassunk.”

Az elődöntő második mérkőzését május 17-én, hétfőn rendezik, de most sokkal fontosabb a pénteki Orosháza elleni bajnoki, amelyen ráadásul már szurkolóink támogatását is élvezhetik a lányok.


Hirdetések