Gy. Szabó Csilla, 2021.04.24. | Kosárlabda

Az elődöntő első mérkőzésén Nyíregyházán, a házigazdák akarta érvényesült, így magabiztosan nyertek. A párharc következő mérkőzésén, Budapesten javíthatnak akadémistáink.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Playoff. Elődöntő. 1. mérkőzés

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Vasas Akadémia 88-72 (28-19, 23-15, 19-17, 18-21)

Nyíregyháza: Bazsó (8/6), Tóth (24), Szobi (8), Ubilla (26/18), Kiss (4). Csere: Dr. Mohácsi (10/6), Vaskó (3/3), Bus (4/3), Mokánszki (1), Czinger, Demeter, Kuttor.

Vasas: Radics (13), Moravcsik (18/9),  Medve (13/6), Boros (5/3), Krasovec. Csere: Sólyom, Farkas (11/9), Debreceni (8), Barócsi (4), Kelenföldi, Steier, Andrássy.


A feldobásnál Krasovec Ádám ütötte el a labdát, majd egy szépen megjáratott támadást követően Boros Márk hárompontosának köszönhetően, az akadémisták kosarával indult a mérkőzés. Csapatunk nagy lendülettel és agresszív játékkal vetette bele magát a meccsbe, pontosan úgy, ahogy azt vezetőedzőjük, Faragó Péter ígérte. A házigazdákat azonban csak eleinte zavarta meg ez az iram, a harmadik perctől egyre inkább az ő akaratuk érvényesült a pályán. Ehhez persze arra is szükség volt, hogy az irányító Emmanuel Ubilla a negyedik és az ötödik percben háromszor is távolról betalált, s a nyíregyháziak 18-9-re elhúztak. Faragó Péter időkérését követően az akadémisták röpke negyven másodperc alatt öt pontot szereztek, s ezzel négyre csökkent a hátrányuk. Ezt követően azonban a vendéglátók többet nem inogtak meg, s az első félidőt tizenhét pontos előnnyel zárták.

A harmadik negyed első öt percében Ubilla ismét háromszor talált be messziről, s ekkor már huszonhárom pontosra növekedett a nyíregyháziak előnye, amelyből a végére mínusz tizenkilencre jöttek vissza akadémistáink. Az utolsó negyedet ismét a házigazdák kezdték jobban, a nagy különbség miatt mindkét oldalon fellazult a védekezés és hullottak a pontok. Csapatunk hiába nyerte meg a negyedik negyedet három ponttal, a hatalmas előnyt már nem tudta ledolgozni. A nyíregyházi együttes megérdemelten nyerte a találkozót, nagyon jól védekezett, a támadásban pedig Emmanuel Ubilla és Tóth Gergely is klasszis teljesítményt nyújtott. A statisztikában csak enyhe előnyük volt a házigazdáknak, ám a közeli dobásokat 73 százalékosan értékesítették, miközben az akadémistáknál ez csak 40 százalék volt. De a középtávoli és távoli kísérletekben is jobbak voltak, a napi dobóforma tehát az ő javukra billent.

A párharc második mérkőzésére szerdán, 19 órai kezdettel kerül sor a Sport11 Sportcentrumban.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Először is gratulálok a hazai csapatnak. Nagyon dominánsan léptek fel, már ezen az első mérkőzésen is, hazai pályán. Azt azért úgy érzem, hogy le kell rendezni fejben a játékvezetőknek, hogy nem egy kisiskolás csapat vagyunk, s hogy végül húsz-tizenkilencre hozták ki a fault arányt, az már nagyon eldőlt az első félidőben. Ugyanezzel a rendszerrel megyünk tovább a párharc hátralévő mérkőzésein is. Az ellenfelünk részéről viszont nem tudom, milyen felfogást fogunk látni szerdán. Ami a csapatunkat illeti, a Nyíregyháza hatvanhét százalékkal közelízett, amihez mi hozzá sem tudtunk érni. Úgy gondolom, hogy már az első negyedben elszaladt a hajó, s bár még próbálkoztunk utána, de nem tudtunk mit kezdeni a helyzettel. A reklamálásokkal csupán a saját agresszivitásunk hiányát próbáltuk ellensúlyozni. Ez így nem mehet tovább. Nyilvánvalóan fel kell ébrednünk a második mérkőzésre, abbahagyni a kesergést és el kell kezdeni játszani. Ha nem így teszünk, a Nyíregyháza továbbra is dominálni fogja a párharcot. Még ekkora különbséggel is megérdemelten nyertek, amiért gratulálok, megpróbálunk jobban felkészülni a második mérkőzésre.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések