Jenkei Dániel, 2021.04.14. | Ökölvívás

Fodor Milán edzőtáborokkal és nemzetközi versenyekkel készül a sorsdöntő viadalra, kapott már oltást is, és megfogadta, hogy betegen soha többé nem lép szorítóba.

- Most éppen merre?

Éppen Tatán, itt készül az egész válogatott, a Vasasból Dudek Bea és Tallósi Peti is. Változatosabb munkát tudunk így végezni, mint a klubban. Sokat kesztyűzünk, nagy a hangsúly a pörgetésen és a technikán, mert a hónap végén jön egy fontos torna Belgrádban.

 

- Milyen verseny lesz az?

Egy A-kategóriás torna, nagyon erős mezőny várható. A kazahok és az angolok is az első számú csapatukkal jönnek például, de nem ismerem még a pontos résztvevőket. Akár még az is előfordulhat, hogy a lengyel sráccal is bokszolhatok, akivel majd a kvótáért kell megküzdenem. Várom már, ez egy jó felmérő lesz annak kapcsán, hogy jó úton haladunk-e.

 


- Ha már visszacsatolások, tavaly nem tudtad megnyerni az országos bajnokságot, idén pedig a Bocskai-emlékversenyen kikaptál az elődöntőben. Megvannak a tanulságok?

Mondhatom, hogy igen, volt is belőlük bőven. A magyar bajnokság kapcsán például utólag azt mondom, hogy nagyot hibáztunk, mert szorítóba sem kellett volna lépnem a döntőben…


- Miért?

Nem éreztem jól magam… Utána be is lázasodtam, könnyen lehet, hogy a koronavírust kaptam el. Többet ilyet biztos nem csinálok, betegen nem bokszolok legközelebb.


- És a Bocskai, ott mi történt?

Az más volt, annak kapcsán nincs bennem szakmai hiányérzet. Volt két jó meccsem, az elsőt megnyertem, utána az Európa-bajnok grúztól 3:2-es pontozással kikaptam a négy között. Sokszor visszanéztük, maradjunk annyiban, hogy senki sem lepődött volna meg, ha a végén az én kezemet emelik fel…


- Azért érzem a hangodon, hogy kicsit fáj ez a dolog is…

Nem éreztem azt, hogy vesztes vagyok, amikor lejöttem a ringből, de persze azért lelkileg nem volt jó megélni a történteket.


- Van sportpszichológusod, aki segít ilyenkor?

Igen, ebből a szempontból most a legstabilabb a hátterem, amióta bokszolok. Nemcsak sportpszichológusom, hanem dietetikusom is van. Mostanra kezdek rájönni, hogy ezek a dolgok mennyi pluszt adnak, szerintem mérhetően hozzátesz a szorítóban való eredményességemhez is. Egyébként sosem éreztem, hogy mentális problémáim lennének, de azért most, hogy csináljuk, látom, hogy nagyon fontos a dolgok lelki hátterével is foglalkozni.

 



- Ne kerülgessük tovább a forró kását, meg már utaltál is rá, hogy júniusban dől el minden…

Bizony, most már fix az időpont és a dátum is, június 4. és 8. között Párizsban rendezik a kvalifikációs viadalt. Már mindent innentől számolunk vissza, fel van építve a konkrét edzéstervem.
 

- Gondolom, mindent egy lapra tesztek fel, hiszen, ha legyőzöd Damian Durkaczot, akkor kijutsz az olimpiára.

Persze, nyilván az a legfontosabb, hogy a lengyelt megverjem, és hozhatónak is gondolom a dolgot, de szeretném az utána lévő meccseket is megnyerni, mert minél tovább jutok a tornán, annál jobb lehet a kiemelésem majd az olimpián. Éppen ezért próbálunk az edzőmmel egy olyan technikát kidolgozni, ami minden ellenfél ellen működhet.


- Egy utolsó kérdés: be vagy már oltva?

Igen, lassan három hete megkaptam már a másodikat is. Függetlenül attól, hogy korábban már jó eséllyel átestem a víruson, azért ez ad igazi megnyugvást. Tudok nyugodtan készülni, nem kell félnem, hogy a covid beleszól a munkába…


Hirdetések