Gy. Szabó Csilla, 2021.04.10. | Kosárlabda

Férfi csapatunk a lehető leggyorsabban lezárta a Salgótarján elleni negyeddöntős párharcot. Három győztes mérkőzéssel elsőként jutottak akadémistáink a legjobb négy közé. 

FÉRFI NBI/B. Playoff. Negyeddöntő. 3. mérkőzés.

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 75-90 (16-24, 22-17, 10-23, 27-26)

Salgótarján: Karanfilovski (10), Sömenek (21/9), Boinitzer (7), Nshimba (9), Herendic (5). Csere: Molnár (7/3), Bán (12/9), Joó (2), Hajdu, Bogatin (2).

Vasas: Moravcsik (12/6), Medve (12/3), Radics (12/6), Boros (15/3), Krasovec (19). Csere: Debreceni (10), Dormán, Sólyom (5), Farkas, Kelenföldi (5).

A házigazdák két gyors kosárral kezdtek, ám a minimális előnyüket csak a harmadik percig tudták megtartani. Ekkor Krasovec Ádám sikeres zsákolásával fordítottak (7-6) az akadémisták és az első negyed végén már nyolc pontosra nőtt az előnyük. A második játékrészben a házigazdák mindent megtettek az egyenlítésért, aminek köszönhetően csapatunk egyetlen pontos vezetéssel vonulhatott pihenőre. A második félidő első kosarát Krasovec szerezte, aki az egész mérkőzés során nagyon megbízhatóan és pontosan játszott, igaz ehhez arra is szükség volt, hogy szép labdákat kapjon a külső emberektől. Nagy csata alakult ki a pályán, akadémistáink kemény és agresszív védekezéssel próbálták megtörni a hazaiakat, amely a 25. perctől egyre sikeresebbnek bizonyult, a negyed végére pedig már 16 pontos előnyt szereztek. A végjátékban a salgótarjániak is keményebb védekezésre álltak át, ám ez csak ideig-óráig működött. A meccs lefújása előtt három perccel sikerült ugyan tíz pontnyira feljönniük, ám a Vasas Akadémia ismét megtalálta a korábbi ritmust és magabiztosan nyerte a találkozót. Az utolsó percet kispadunk végig tapsolta, hiszen három meccsből hármat hozva, a lehető leggyorsabban lépett csapatunk a legjobb négy közé.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Örülök, hogy az előző mérkőzés után megint fel tudtuk szívni magunkat és úgy jöttünk erre a harmadik találkozóra, mintha most kezdődne a párharc. Az első félidőben megint összehoztunk egy komolyabb előnyt, amiből visszajött a Salgótarján, a másodikban viszont, szerencsére, már nem tudott. Boldog vagyok, hogy így hoztuk ezt a szériát, gratulálok a srácoknak!”


Az utolsó percben nemcsak a pályán lévőknek, de az egész csapatnak szólt a taps

 

Fotók:hunbasket.hu


Hirdetések