Gy. Szabó Csilla, 2021.04.03. | Kosárlabda

Magabiztos kezdés után, ismét izgalmas lett a PEAC elleni hajrá, ám ezúttal az akadémisták nem engedték ki kezükből a győzelmet. Az 5-8. helyért zajló helyosztó párharc ezzel 1-1-re áll, a harmadik, mindent eldöntő meccset kedden játszák Pécsett. 

NŐI NBI/A. Playoff. 5-8. helyért. 2. mérkőzés.

Vasas Akadémia – PEAC-Pécs 70-63 (29-18, 15-12, 14-16, 12-17)

Vasas: Papp (14/9), Bach (13/3), Fraser (17), Budácsik (6), Tóth. Csere: Smailbegovic (14/9), Szerencsés, Madár E (6), Madár K.

Pécs: Dudasova (13/6), Sánta (3/3), Kiss (25), Strautmane, Andusic (12). Csere: Popovic (5/3), Laczkó (5/3).


A PEAC-tól csütörtökön, mindössze három pontos különbséggel elveszített első mérkőzés után szinte érthető volt az a hatalmas lendület, amellyel az akadémisták a második találkozót kezdték. Persze a gyors előnyszerzésben az is segítségükre volt, hogy a térdműtéten átesett irányító Papp Klaudia, és a szintén sérüléséből felépült Budácsik Dorottya egyaránt visszatérhetett a pályára. Mindketten nagyon hiányoztak a csapatból, s az első negyedben szerzett 11 pontos előny azt mutatta, a vártnál hosszabb kihagyás sem hagyott nyomot a formájukon. A második negyedben is együttesünk irányította a meccset, így a félidőre megnyugtató tizennégy pontos előnnyel térhettek az akadémisták. A pihenő után azonban változott a játék képe, ahogy két napja Pécsett, úgy most a Pasaréti úton is izgalmas lett a hajrá. Milos Pavlovic tanítványai azonban ezúttal sokkal jobban kezelték a vendégek fellángolását. A 35. percben, 60-56-os állásnál ugyan négy pontnyira feljöttek a pécsiek, ám a csapatkapitány Bach Bogi keze nem remegett meg a büntetőknél, s ettől kezdve biztosan tartotta együttesünk a vezetést. 

A párharc harmadik mérkőzését Pécsett játszák kedden, 18 órai kezdettel.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Elszalasztottuk a lehetőségét annak, hogy már igen korán pontot tudjunk tenni a meccs végére. A támadásban és a védekezésben egyaránt sok hibát vétettünk, voltak időszakok, amikor nem követtük a megbeszélt forgatókönyvet. Ekkor lett agresszívabb a Pécs játéka is, könnyű kosarakat tudtak szerezni. Ennek ellenére abszolút megérdemeltük a győzelmet, ma mi voltunk a jobbak. Mindent megteszünk a továbbjutásért, de ehhez koncentráltnak kell maradnunk, egy-két hibát pedig ki kell javítanunk keddig. Egy dolgot szeretnék hozzátenni a mérkőzéshez és a szezonbeli teljesítményünkhöz is. Fiatal játékosaink nap mint nap erőn felül dolgoznak azért, hogy jobbak legyenek és ezzel a magyar kosárlabdát is előbbre vigyék. Fantasztikus teljesítményt nyújtanak, a legfiatalabb csapatként ekkora szívvel játszanak. Éppen ezért nem értem, miért nem kapnak nagyobb tiszteletet a pályán. Segítséget nem kérünk senkitől, csak megbecsülést. És most nem a szakmai stábról beszélek, hanem a játékosokról. Szeretném, ha megkapnák, amit megérdemelnek. Ez pedig a tisztelet.”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Jól kezdtük a mérkőzést, védekezésben és támadásban is sikerült megvalósítanunk a taktikai utasításokat. A mérkőzés végén talán ismét a fiatalságunknak tudható be, hogy fejben egy kicsit elfáradtunk és a PEAC fel tudott zárkózni. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy a nehézségek ellenére is meg tudtuk tartani az előnyt, és mindig volt egye-egy játékos, aki a kulcspillanatokban elő tudott lépni.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések