B.V., 2021.03.29. | Vívás

Kitűnően kezdte az évet a Vasas ifjúsági olimpiai bajnok kardvívója, Rabb Krisztián, aki a junior országos bajnokságon, majd az utolsó felnőttválogatón is győzött. Ám utána jött a hír, hogy egészségügyi okokból a magyar csapat nem utazik el a kairói korosztályos vb-re, amelyen az éremszerzés lett volna a célja.

Rabb Krisztián úgy tervezte, hogy április 3-tól a kairói junior-világbajnokságon vív majd, és utána a legjobb esetben egyéni és csapatéremmel tér haza. A súlyos járványhelyzet miatt azonban a magyar szövetség úgy döntött, a válogatott inkább nem utazik el Egyiptomba.

„Nagyon nehéz most ez a helyzet, mert úgy kell elengednem a junioréveimet, hogy nem vehetek részt a junior-világbajnokságon. Tavaly is nagy célom volt, akkor törölték a versenyt, és mint kiderült, az idén sem bizonyíthatok a vébén. Nem csak egyéniben, hanem a csapattal is nagyon készültünk: gyerekkorunk óta együtt vívunk, remekül összekovácsolódtunk, kadét, majd juniorkorosztályban is nyertünk Eb-t, a világbajnokság viszont még hiányzott. Most csak arra tudok gondolni, hogy remélem, felnőttként ezt pótolni tudjuk.”

 


Rabb Krisztián (balra) az idén megnyerte a junior országos bajnokságot Forrás: Magyar Vívó Szövetség

 

Tizenkilenc éves sportolónk azért persze így sem panaszkodhat az utánpótláséveire, rengeteg nemzetközi eseményre eljutott, és a talán legfontosabb versenyéről aranyéremmel nyakában érkezett haza.

„A legnagyobb élményem mindenképpen a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia. Egyelőre csak kicsiben, de átérezhettem mit is jelent egy olimpiai esemény, milyen a hangulata. De ugyanúgy szép emlék marad az összes korosztályos nemzetközi esemény, amire elutazhattam, ahogyan mondtam remek csapatban szerepelhettem, ezért pedig szerencsésnek tartom magamat.”

Egyébként az idei teljesítményére sem panaszkodhat, hiszen mind a saját korosztályában, mind pedig a felnőttek között elkönyvelhetett egy-egy nagy sikert.

„Úgy érzem, pont most vagyok a legjobb formámban. A junior ob-n aratott győzelemnek és az utolsó felnőttválogatón megnyerésének is nagyon örültem, szép eredmények ezek a szezon végére. Sajnos a vb-n nem derül ki, hogy mindez mire lett volna elég. Viszont most már nem is szeretnék sokáig ezzel foglalkozni, meg kell tanulnom ezzel együtt élni, hogy ez így alakult.”

A következő évadban pedig már a roppant erős hazai felnőttmezőnyben kell bizonyítania. Jól szerepelne a felnőtt vk-versenyeken, és idővel – lehetőleg minél hamarabb – bekerülne a felnőttválogatottba.


Hirdetések