B.V., 2021.03.27. | Jégkorong

Kivételesen szerencsés helyzetbe kerültek utánpótláskorú jégkorongozóink, akik egyedülálló, kiegészítő eszközt használhatnak felkészülésük során, ráadásul ehhez nem kell sehová sem menniük, hiszen a RapidShot lőpad a Vasas Jégcentrumban kapott helyet.

Az eszköz világszinten is a legfejlettebb, Magyarországon pedig klubunk utánpótlás hokisai használhatják először tartósan.

A kapcsolódási pontot Ladányi Balázs, az Opten Vasas HC vezetőedzője jelenti, aki egyben a lőpadot forgalmazó cég itthoni képviselője is, és a következőket mondta el az eszköz kapcsán: „Lövést fejleszteni sokféleképpen lehet, de ez az egyetlen olyan gép, amely konkrét statisztikákkal és visszajelzéssel segíti a játékosok fejlődését. Lekövethető a reakcióidő, a lövéssebesség és a lövéspontosság javulása is. Külön be lehet állítani, hogy milyen erősséggel kérjük a passzt, milyen időközönként. Minden lövés előtt a kapu valamelyik sarkában villan egy lámpa, amely a célpontot jelzi, és ha nem azt a sarkot találja el a lövő, akkor nem jelez pontot. Egy edzésen átlagosan negyven-ötven lövést ereszt el egy játékos, ez a gép nyolcszázat tud óránként, és így nemcsak a lövőtechnikát, hanem a koronglevételt is nagyban fejleszti. 

 

 

U16-os csapatunk vezetőedzője, Hoffmann Attila szerint is nagy előrelépést jelent klubunk utánpótlásképzésében az új eszköz.  „Úgy gondolom, hogy egy nagyon hasznos eszköz lesz ez az utánpótláskorú játékosaink számára. A kevés jégidő miatt nem mindig tudjuk gyakorolni konkrétan a lövéseket, pláne nem olyan intenzitással, mint ahogyan az itt a gép használatakor történik. Kifejezetten jó, hogy a mi csarnokunkban van, így jól be tudjuk majd illeszteni a szárazedzésekbe.”

A VasasTV ott volt, amikor U16-os csapatunk játékosa, Szöllősi Csaba élesben tesztelte az eszközt.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések