Gy. Szabó Csilla, 2021.03.25. | Sportlövészet

Az indiai világkupaverseny csütörtöki női csapatversenyében nagyszerűen lőtt Gáspár Lalita, szinte a hátán vitte a magyar együttest a bronzmeccsig. A harmadik helyet végül az indonézek szerezték meg, egy hihetetlen utolsó sorozattal.

A szerdai egyéni versenyben kiharcolt döntős részvétel, úgy tűnik szárnyakat adott a Vasas fiatal sportlövőjének, hiszen a csütörtöki női csapatversenyben is remekül helytállt. A kisöbű szabadpuskások 50 méteres összetett számában, Dénes Eszterrel és Horváth Leával egészen a bronzmeccsig meneteltek, amelyben Indonézia volt az ellenfelük. A harmadik helyezés sorsa az utolsó sorozatban dőlt el, amelyben az ellenfél versenyzői hatalmas bravúrt hajtottak végre. A 10.8, 10.6, 10.1-es ritkán látott találatokkal kétség nem férhetett hozzá a győzelmükhöz.

A döntőben Gáspár Lalitának jutott a térdelő pozíció, amelyben az alapszakasz során nagyszerűen teljesített. De fekve és állva és remek formát mutatott.

„Azt kell mondjam, az alapszakaszban brilliánsan kezdett Lalita, a hátán vitte be a magyar csapatot a döntőbe – értékelte tanítványa indiai teljesítményét Szucsák László. – A második fordulóban az egész mezőny legjobbja volt, a junior Európa-bajnok, lengyel Szutkoval holtversenyben. Pedig utóbbi is kiváló formában volt, hiszen végül ők nyerték a csapatversenyt. Lalita álló helyzetben lőtt kilencvennyolcas eredménye még engem is lenyűgözött. Sajnálom, hogy nem lett meg a bronzérem, megérdemelték volna, de az indonézek olyat lőttek az utolsó sorozatban, amilyet csak nagy ritkán látni. Lalitával nagyon elégedett vagyok mindkét napon remekül megállta a helyét. Úgy érzem, hogy ez az indiai világkupa-részvétel a legjobbkor jött, az önbizalma számára igazi csodaszer lehet.”

ISSF világkupa-sorozat. Újdelhi (India)
Kisöbű szabadpuska. 50 méter 3 testhelyzet. Csapatverseny. Nők.
1. Lengyelország 2. India 3. Indonézia 4. Magyarország (Gáspár Lalita, Dénes Eszter, Horváth Lea).


Az eredményjelző is bizonyítja, Gáspár Lalita az alapszakaszban a mezőny egyik legjobbja volt.


Hirdetések