Jenkei Dániel, 2021.03.24. | Vívás

Szász-Kovács Emese hatodik lett a párbajtőrcsapattal a kazanyi vk-n, Koch Máté jól vívott egyéniben, és az is véglegesen eldőlt, hogy férfi párbajtőrben nem lesz vasasos olimpikonunk.

Elsősorban a férfi párbajtőrözők számára volt nagy jelentőségű az „újrakezdő” kazanyi világkupa, hiszen a magyar csapatnak itt kellett volna kivívnia az ötkarikás részvételt.

Az már a verseny előtt eldőlt, hogy ebben nem fognak részt vállalni vasasos versenyzők, hiszen sem Koch Máté, sem Nagy Dávid nem került be a kazanyi csapatba. Abba a kvartettbe, amely végül a 14. helyen végzett, így biztosan nem lesz ott Tokióban.

Az egyéni versenyben persze azért szoríthattunk Halla Péter tanítványaiért: Nagy Dávid végül egy hajszállal maradt le a 64-es főtábláról, Koch Máté viszont jó vívással egészen a legjobb tizenhatig menetelt, ahol egy olasz ellenfél parancsolt neki megálljt.
 


A hölgyeknél nem volt különösebb tétje olimpiai szempontból a versenynek, ennek ellenére jó volt újra a páston látni Szász-Kovács Emesét, aki felkerült a főtáblára, ott viszont az első körben az észt Lehis 15-8-ra felülmúlta.

A csapatversenyben viszont – természetesen Emese közreműködésével - remekül vívott a magyar négyes, amely végül egészen a hatodik helyig jutott, több olimpiai résztvevőt is legyőzve.

A magyar hölgyek szempontjából az áprilisi európai pótkvalifikációs viadal nyújthat még egy olimpiai kvótát egyéniben, a magyar szövetség hamarosan kijelöli, hogy ki lehet az a versenyző, aki megpróbálkozhat majd ezzel.

 

(fotók: hunfencing)


Hirdetések