Gy. Szabó Csilla, 2021.03.14. | Curling

Az utolsó dobás döntött a vegyes páros világkupa-sorozat budapesti állomásának fináléjában az újpesti duó javára, így a Szekeres Ildikó, Nagy György kettős a második helyen végzett. Joó Linda nyakába bronzérem került, Szabó Gergely pedig negyedik lett.

Tizenkét duó részvételével rendezték meg csütörtöktől vasárnapig a Kamaraerdei Curling Központban a vegyes párosok világkupa-sorozatának magyarországi állomását, a 14. Westbay Hungarian Opent. Az indulók között volt a Vasas SC világbajnoki ezüstérmes kettőse, Szekeres Ildikó és Nagy György, akik a múlt héten még Szocsiban versenyeztek. Rajtuk kívül természetesen jégre lépett a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt újpesti ob-aranyérmes egység is, de a mezőny erősségét mutatja, hogy a lengyel és az észt színeket is az országos bajnok képviselte.

A Szekeres, Nagy kettőssel egy csoportba került a torna egyik meglepetéspárosát alkotó cseh Zelingrová és Chabičovsky, akik fiatal koruk ellenére – 15 és 17 évesek – az alapszakaszban legyőzték a Vasas tapasztalt versenyzőit. A kettős férfi tagja nem mellesleg az ifjúsági olimpián bronzérmet nyert a kínai Pei Jun Hang oldalán az elmúlt esztendőben. Párosunk többi találkozóján azonban a papírforma érvényesült, esélyeshez méltón, csoportelsőként egyenes ágon jutott az elődöntőbe. A másik csoport élén a Vasas 18 éves curlingese Joó Linda végzett Tatár Lőrinc párjaként, s ezt úgy tudták elérni, hogy a favoritnak számító Palancsa, Kiss kettőst is legyőzték az alapszakasz során.


Szekeres Ildikó és Nagy György az ezüstéremmel

A döntőt végül a torna két nagy esélyese, a Szekeres, Nagy, illetve a Palancsa, Kiss duó vívta. Az UTE párosa kezdett jobban, az első két endet egy-egy ponttal nyerve, amelyre Szekeresék hárommal válaszoltak a harmadikban. A negyediket követően már 6-3-ra vezetett a Vasas kettőse, ám az utolsóban egy nagyszerű végső dobással fordítottak az újpestiek, s ezzel 8-7-re nyerték a meccset, és a tornát.

A fiatal Joó Linda újpesti párja oldalán a harmadik helyért vívott csatában is remekül helytállt, legyőzve szakosztályunk másik curlingesét Szabó Gergelyt, aki az FTC-s, Bíró Bernadettel végül a negyedik helyen végzett.

„A legjobban természetesen annak örülünk, hogy ebben a járvány sújtotta időszakban színvonalas nemzetközi tornát tudtunk rendezni − mondta a döntőket követően Dencső Blanka a Vasas SC curlingszakosztályának vezetője, aki egyben a Szekeres, Nagy kettős edzője is. – Nagyon kevés viadalon tudunk pillanatnyilag részt venni, pedig fontos, hogy versenyben maradjunk, miként az is, hogy kemény meccseket vívhassunk az ellenfelekkel. A végeredmény gyakorlatilag pontosan az országos bajnokság helyezései szerint alakult, a legjobb négy között ismét három Vasas érdekeltségű páros volt, amire kifejezetten büszkék vagyunk. A Szekeres, Nagy kettős végig kiegyensúlyozottan, jól játszott, s a fináléban ismét a legutolsó dobás döntött az újpestiek javára, akik rendkívül jól összpontosítottak a végén. Joó Linda ismét bizonyította, hogy nagy jövő előtt áll, gyönyörűen ment végig az egész tornán. Jó volt látni, hogy a döntő melletti bronzcsatában két játékosunk is jégen volt, még akkor is, ha egymás ellen játszottak. Ildikóékkal rendületlenül készülünk tovább, s bízunk benne, hogy a nemzetközi versenynaptárban még szereplő két világkupa-állomást meg is fogják rendezni. Ebben az esetben a mostanihoz hasonló színvonalas csatákban tudunk majd tovább edződni.”

ISS WCT XIV. Westbay Hungarian Open, Kamaraerdei Curling Központ:
A csoport. Végeredmény:
1. Szekeres Ildikó, Nagy György (4 győzelem, 1 vereség), 2. Bíró Bernadett, Szabó Gergely (3/2), 3. Julie Zelingrova, Vit Chabičovsky (cseh) (3/2), 4. Fóti Balázs, Szabó Enikő (2/3), 5. Harri Lill, Karoliine Kaare (észt) (2/3), 6. Klara Baudysova, Mátyás Votava (cseh) (1/4).
B csoport. Végeredmény: 1. Joó Linda, Tatár Lőrinc (4/1), 2. Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt (4/1), 3. Zuzanna Rybiczka, Bartosz Dzikowski (lengyel) (2/3), 4. Callum Macfarlane, Henrietta Miklai (skót) (2/3), 5. Kristyna Farkova, David Jakl (cseh) (2/3), 6. Ján Summerová, Nina Horáček (szlovák) (1/4).
Negyeddöntők: Palancsa, Kiss−Zelingrova, Chabicovsky 12-0, Bíró, Szabó−Rybiczka, Dzikowski 7-5.
Elődöntők: Szekeres, Nagy−Bíró, Szabó 6-3, Palancsa, Kiss−Joó, Tatár 6-3.
A 3. helyért: Joó Linda, Tatár Lőrinc−Bíró Bernadett, Szabó Gergely 7-2.
Döntő: Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt−Szekeres Ildikó, Nagy György 8-7.

Fotó: Palancsa Péter /Magyar Curling Szövetség


Hirdetések