B.V., 2021.03.13. | Jégkorong

A hajrában egyenlített, végül azonban 4-2-es vereséget szenvedett az Opten Vasas HC a Corona Brasov otthonában az Erste Liga-negyeddöntő hetedik mérkőzésén.

Jégkorong Erste Liga

Corona Brasov-Opten Vasas HC 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)
Opten Vasas HC:
Tóth B.
Kmec, Ozols – Bukor, Tornyai – Léránt, Seregély – Kováts M., Németh Á.
Bödök, Czakó, Révész – Nagy M., Schmál, Turbucz – Páterka, Szalma, Veshutkin – Csiki, Odnoga, Szlama

Gólszerzőink: Nagy M., Schmál K.


Olyanra tette készültek szombaton az Opten Vasas HC játékosai, ami korábban még nem senkinek sem sikerült a jégkorong Erste Ligában: 0-3-ról összejött az egyenlítés, a negyeddöntő utolsó, hetedik mérkőzésen már a párharc megnyerésére is esély nyílt a Corona Brasov otthonában.

Az elmúlt mérkőzésekhez hasonlóan az első harmad ezúttal is gól nélkül csorgott le. A másodikban emberelőnyben szereztek vezetést a brassóiak Fowlie révén, majd három perccel később Finucci is betalált. Nehéz helyzetbe került csapatunk, ám ki ne hitt volna a fordításban, annak ismeretében, hogy 0-3-ról is visszajött az együttes. És Nagy Márk tizennyolc másodperccel a dudaszó előtt érkezett találata valóban újra reményt adott (2-1).

A záró felvonásban pedig az emberelőnyt az 57. percben kihasználva Schmál Kristóf egyenlített, új meccs kezdődött. Abban viszont a hazaiak voltak jobbak, Gliga megszerezte a mindent eldöntő gólt, majd Valchar is betalált – ő már az üres kapuba (4-2).

A negyeddöntő hetedik mérkőzését tehát 4-2-re a Brassó nyerte, de a Vasas-játékosok minden dicséretet megérdemelnek: végletekig kiélezett párharcot vívtak az alapszakaszgyőztessel szemben, mindezt a klub történetének első playoff-szereplésekor.


Hirdetések