Jenkei Dániel, 2021.03.13. | Vívás

Kétszeres olimpiai bajnok klasszisunk kizökkenthetetlen a nemzetközi kardelitből, egy év után remek vívással tért vissza Budapesten a világkupa-mezőnybe.

2020. március 7-én Szilágyi Áron Luxemburgban utasította maga mögé a teljes világkupa-mezőnyt, pontosan úgy, ahogy azt két héttel korábban Varsóban is megtette.

Távolinak tűnő dátumok, de a mostani budapesti vk-t megelőzően ez volt a legutóbbi két nemzetközi megmérettetés a kardozók számára.

És mindössze egy tuson múlt, hogy most szombaton este a BOK-csarnokban összejöjjön a mesterhármas, és Szilágyi Áron egy év kényszerszünet után újabb aranyéremet szerezzen.

Az örök rivális koreai Oh ellen egészen magas színvonalú és kiélezett asszót vívott vasasos klasszisunk a fináléban, de 14-14-nél végül az ellenfél találatjelzője villant fel.

Áron előtte egy igazán sima elődöntőt produkált a grúz Bazadze ellen, a román Teodosiu ennél sokkal jobban megizzasztotta például a nyolc között. Összességében pedig ez egy remek nap volt számára, és jó üzenet az olimpiai felkészülés állása kapcsán is.

A férfiak küzdelmeiben a vasasos Galgóczy Tamás egy kört ment a főtáblán, az ő 27. helye is feltétlenül említésre méltó.


A hölgyek mezőnyében pedig (ahol Márton Anna révén magyar győzelem született) klubunkból Katona Renátáért izgulhattunk a szombati főtáblán. Reni is igencsak jól vívott, nagy csatában verte az első asszójában az amerikai Stone-t, majd a 32 között egy német riválist múlt felül, így életében először bekerült a legjobb tizenhat közé egy világkupán, és végül az előkelő 15. helyen zárt.

A lányok számára azonban a legfontosabb feladat még egyértelműen hátra van, hiszen a holnapi csapatversenyben kell kivívniuk az olimpiai részvételt.


Hirdetések