B.V., 2021.03.11. | Jégkorong

A negyeddöntő hatodik felvonásán is kitűnően teljesített az Opten Vasas HC, amely 2-1-es győzelmével kiharcolta a mindent eldöntő meccset a Corona Brasov ellen.

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, 6. mérkőzés

Opten Vasas HC-Corona Brasov 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Opten Vasas HC:
Tóth B.
Kmec, Ozols – Bukor, Tornyai – Léránt, Seregély – Kováts M., Németh Á.
Bödök, Czakó, Révész – Nagy M., Schmál, Turbucz – Páterka, Szalma, Veshutkin – Csiki, Odnoga, Szlama

Gólszerzőink: Bödök B., Csiki A.


„A buszon szeretnénk aludni” ­– mondta az Opten Vasas HC vezetőedzője, Ladányi Balázs a mérkőzés előtti, M4 Sportnak adott tv-interjújában. Ugyanis győzni kellett ahhoz, hogy újra Erdélybe utazhasson a csapat, végrehajtsa a majdnem lehetetlen küldetést, és visszajöjjön 0-3-ról a Corona Brasov elleni Erste Liga-negyeddöntőben.

Már az első harmadban látszott, hogy mindkét fél nagyon szervezett, feszes játékkal készült a párharc hatodik felvonására, kevés helyzet adódott a kapuk előtt, nem is esett gól (0-0). A második etapban sem valódi lehetőségből született az első találat, McFadden bombája csak nem a kék vonalról jutott át az egyébként kitűnően védő Tóth Balázson. Nem estek azonban a pánikba a mieink, és a kettős emberelőnyből, pazar figura végén Bödök Bence ki is egyenlített (1-1).

 


Bödök Bence egyeníltő gólja a második harmad végén, kulcspillanatban érkezett

 

A harmadik harmadban pedig már nyugodtan kijelenthettük, hogy az Opten Vasas HC uralta a játékot: a fölénynek a 49. percben lett meg az eredménye, amikor Csiki Attila lövése csorgott be Tőke Zoltán kapus alatt. Utána persze próbálkoztak brassóiak, de a kapuslehozatallal sem alakítottak ki igazi lehetőségeket, 2-1-es Vasas-győzelem született.

Az egyenlítést érő siker után vezetőedzőnk, Ladányi Balázs kissé elérzékenyülve értékelt: „Elképesztően büszke vagyok a fiúkra. Megdolgoztunk ezért a sikerért, és ezt már senki sem veheti el tőlünk. De természetesen evés közben jön meg az étvágy, nem csupán egy jó meccset akarunk játszani Brassóban, azt hiszem, ez mindent elmond a terveinkről…”

Sikerült tehát 0-3-ról visszajönni a párharcba, a mindent eldöntő, hetedik összecsapást szombaton 17:30-tól játsszák Brassóban.


Hirdetések