Jenkei Dániel, 2021.03.02. | Birkózás

Sastin Marianna hosszú idő után ismét nemzetközi versenyen birkózott, sőt, dobogóra is tudott állni az ukrán fővárosban.

Sastin Marianna személyében vasasos indulója is volt a 24. Outstanding Wrestlers and Coaches Memorialnak, amelyre Kijevben került sor a mögöttünk hagyott hétvégén.

Női 62 kg-ban népes mezőny gyűlt össze, 25 versenyző küzdött az érmekért.

Az olimpiai kvótával már bíró versenyzőnk számára a bemutatkozás nem sikerült jól, hiszen 11:0-ás vereséget szenvedett kirgiz riválisától, utána azonban egy algériai ellenfelet 11:0-ra, majd egy lengyel riválist 13:2-re győzött le.

Ennek köszönhetően éremközelbe került a vigaszágról, és ezt a feladatot is kipiálta egy üzbég birkózó ellen. Sastin Marianna tehát bronzéremmel tért vissza a nemzetközi vérkeringésbe.

- Nem volt rövid utunk Kijevbe… Háztól házig 17 órára nyúlt, Isztambulon keresztül repültünk, ahol hóvihar tombolt, így óriási késéseink voltak. Már majdnem befontam a szemöldökömet, annyit kellett várakozni…- kezdte „élménybeszámolóját” világbajnokunk.

Akit aztán persze a versenyről is kérdeztünk:

- Rögtön a 2019-es világbajnok kirgiz lánnyal kezdtem, utólag azt mondom, kicsit bátrabbnak kellett volna lennem. Utána viszont a vigaszágon sikerült megszereznem a bronzérmet. Az algériai lány végig menekült a szőnyegen, ott az volt a kihívás, hogy valahogy megfogjam. A lengyel ellenfél volt talán a legkeményebb, vele korábban a közös edzőtáborban nagyon szorosakat birkóztunk, de most nekem jött ki jól a lépés. Az kicsit erődemonstráció is volt, örültem neki. A bronzmeccsen pedig egy olyan üzbég lány jött szembe, akit nem igazán ismertem, de sikerült azt is megoldani. A legfontosabb, hogy tudtam négy éles meccset birkózni, jó érzés volt a szőnyegen lenni, pláne dobogóra állni.

Mariann férjével, Wöller Ákossal Kijevből egyből Rómába vette az irányt, ahol a héten újabb nemzetközi megmérettetés vár rá, a 16 fős mezőnyben komoly amerikai vagy éppen bolgár riválisokkal küzdhet meg.

 


Hirdetések