B.V., 2021.02.28. |

A Galyatetőn rendezték meg az idei sífutó magyar bajnokságot az utánpótláskorúak, illetve a masterek (seniorok) számára. Ahogyan már megszokhattuk, Vasas-érmekből ezúttal sem volt hiány.

Az első napon ragyogó napsütésben 10 órától 30 másodpercenkénti egyéni indítással rajtoltak el a versenyzők. A korosztályoknak megfelelően a versenytávokat 750 méteres, 1000 méteres illetve 2000 méteres körökön alakították ki a rendezők.

A fiatalok átmentették a formájukat az egy héttel korábban lezajlott biatlon ob-ról. Ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a Bozóki lányok, Laura, Tamara és Barbara is bajnok lett a korosztályában, miközben Holló Martin sem talált legyőzőre, minden bajnoki számot megnyert. A 10 évesek és az annál fiatalabbak is számos bajnoki éremmel gazdagították síszakosztályunk éremgyűjteményét.

Látványos versenyt vívtak a múlt bajnokai is, legalább négy volt olimpikon is rajthoz állt a seniorok magyar bajnokságán. A Vasas-öregfiúk ismét taroltak a 40-50 év közötti kategóriában és az 50 év felettiek között is.

 


Hirdetések