Gy. Szabó Csilla, 2021.02.27. | Kosárlabda

Izgalmas végjátékban, fontos mérkőzést nyert férfi csapatunk, a Honvéd legyőzésével nagy lépést tettek akadémistáink a rájátszás felé.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 22. forduló.

Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd SE 104-97 (20-26, 32-24, 25-17, 27-30)

Vasas: Moravcsik (7/3), Krasovec (16), Medve (15/9), Kelenföldi (10), Boros (13). Csere: Farkas (7/3), Sólyom (13), Debreceni (9), Radics (10/3), Dormán (4), Barócsi.

Honvéd: Takács (14/9), Szatmári (5), Tóth (12/6), Kármán (4), Szentirmai (2). Csere: Bea (18/3), Stefán (10), Tichov (22/15), Tanoh (8), Kopácsi (2), Kovács.


Nagyszerűen kezdtek a vendégek, az első negyed után már hat ponttal vezettek, a második elején pedig már tíz pontos előnyük is volt. Az akadémisták azonban egyre inkább feljavultak a védkezésben, a korábbi sok hibával ellentétben nagyon pontosan kezdtek célozni, és a lepattanókban is ellenfelük fölé nőttek. Ennek köszönhetően a félidei szünetre már kétpontos vezetéssel vonulhattak. A harmadik negyed eleje nagyon küzdelmesre sikeredett, a vendégek minden erejükkel harcoltak az egyenlítésért, amelyre a 27. percben lett volna lehetőségük, ám nem használták ki. Ettől kezdve csapatunk ismét magára talált s a negyedik negyednek már tízpontos előnnyel vághattak neki, amit tizenkilenc pontra sikerült növelniük. A honvédosok azonban egy percre nem adták fel a meccset, és a nagy arányú vezetéstől túlságosan is megnyugvó csapatunk hibáit kihasználva, pontról pontra faragták a hátrányukat. Az utolsó percben már egyetlen kosárnyira is megközelítették az akadémistákat, de ennél közelebb nem tudtak kerülni hozzájuk a váratlan izgalmakat hozó végjátékban.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

Gratulálok a csapatnak, egy igen furcsa kezdés után a félidőre feljavultunk a védekezésben, ami döntőnek bizonyult. A második félidőben egy kicsit korán hittük el hogy vége van a mérkőzésnek, a Honvéd pedig bravúros dobásokkal visszajött a meccsbe. Úgy őriztük meg az előnyünket, mint egy rossz olasz focicsapat. Ezzel együtt azt gondolom, hogy abszolút megérdemelten nyertünk és nagyon büszke vagyok a srácokra, mert úgy néz ki, hogy ezzel a győzelemmel bekerültünk a rájátszásba. Az utóbbi hetekben jól játszunk és javul a védekezésünk. A Honvédnak további sok sikert kívánok, mindig izgalmas meccseket játszunk, s ez ezúttal sem volt másképpen. Remélem, hogy a playoffban találkozunk.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések