Gy. Szabó Csilla, 2021.02.24. | Kosárlabda

Hullámzó játékának köszönhetően nem volt esélye férfi csapatunknak a győzelemre Nyíregyházán, az NBI/B-s tabella éllovásának otthonában.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 21. forduló.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Vasas Akadémia 98-81 (18-27, 21-9, 32-18, 27-27)

Nyíregyháza: Bazsó (23/15), Bus (10), Kiss (7/3), Tóth (8) Szobi. Csere: Ubilla (29/9), Mokánszki (6), Dr. Mohácsi (15/6).

Vasas: Boros (19/3), Kelenföldi (10), Moravcsik (20/15), Medve (12/9), Krasovec. Csere: Sólyom (10/3), Farkas (3/3), Dormán (3/3), Barócsi (4).


A tabella éllovasához látogatva, biztosak lehettünk abban, hogy nehéz mérkőzés vár csapatunkra. A nyíregyháziak egyetlen találkozót veszítettek a bajnokságban és 11-es győzelmi széria állt mögöttük. Egy hónappal ezelőtt mindössze három pontos vereséget szenvedtek az akadémisták hazai pályán, s most is lelkesen vágtak neki a meccsnek. Ennek köszönhetően az első negyedet kilenc pontos előnnyel zárták. A második játékrésztől azonban egyre inkább a házigazdák akarata érvényesült, s hiába küzdött csapatunk, végül 17 pontos vereséget szenvedett egy fizikálisan és taktikailag egyaránt nehéz és küzdelmes találkozón.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez. Mi túl hullámzóan játszottunk a mai napon. Jól kezdtünk, utána volt egy olyan szakasz, amikor nem nagyon találtunk be, s emiatt a védekezésben is elbizonytalanodtunk. A második félidőben ugyanez történt, de akkor már nagyobb előnye volt a Nyíregyházának, amit tulajdonképpen a végéig meg tudott őrizni. Mi kipróbáltunk néhány új dolgot, ezért nem vagyok elégedetlen. Összességében szerintem nem nyújtottunk rossz teljesítményt, sajnos azokban a periódusokban, amikor a hazaiak jobbak voltak nálunk, akkor sokkal jobbak voltak. Szeretném megemlíteni Siska Jani munkáját is, aki amióta az eszemet tudom itt dolgozik Nyíregyházán, s bizony jól összerakta ezt a gárdát, látszik a keze nyoma ezen a gárdán. Személy szerint neki is gratulálok. Remélem, hogy a rájátszásban találkozunk még, és akkor tudunk egy jó sorozatot játszani.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések