Gy. Szabó Csilla, 2021.02.20. | Kosárlabda

Papp Klaudia sérülésével tovább gyengült együttesünk, amely így nem is tudott meglepetést okozni a bajnokság egyik legjobbja, a Szekszárd otthonában.

NŐI NBI/A, 13. forduló.
Atomerőmű KSC Szekszárd - Vasas Akadémia 96-69 (18-13, 28-17, 25-24, 25-15)

Szekszárd: Miklós (11/3), Gereben (15), McCall (11), Goree (14), Studer (6). Csere: Szabó (7/3), Bálint (6), Friskovec (12/6), Theodoreán (10/6), Krnjic (2), Zele (2), Renczes.

Vasas: Bach (10), Tóth (19), Smailbegovic (3/3), Fraser (21), Madár E. (4). Csere: Szerencsés (10/3), Madár K. (2), Mudra, Hizsnyik, Altmann.


A várakozásoknak megfelelően, erősen kezdtek a házigazdák, a második perc elején már 7-0-ra vezettek, Tóth Orsi két sikeres büntetője révén a harmadik perc közepén szereztük az első pontjainkat. A szekszárdi henger pedig ment tovább, az első negyed közepén már 14-2-t mutatott az eredményjelző. Brianna Fraser és Tóth Orsi találatai révén ezt követően sikerült ugyan csökkenteni a különbséget, ám sérülésektől tizedelt, fiatal csapatunk a következő három negyedben sem találta az ellenszert a házigazdák erőteljes támadásaival szemben, akik így folyamatosan növelték előnyüket.

A bajnokság legjobbjai közé tartozó szekszárdiak eddig csak a listavezető Soprontól és a második helyen álló Győrtől szenvedtek vereséget, akivel szemben a centereit és térdsérülése miatt az első számú irányítóját, Papp Klaudiát is elvesztő csapatunk érthető módon nem tudott meglepetést okozni. Ennek ellenére a végsőkig küzdöttek, amiért dicsérete illeti őket.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Ahogy előre sejtettük, nagy iramú mérkőzés lett a mai, amelyen a Szekszárd kihasználhatta cserejátékosainak nagyobb számát és a középen játszó kosárlabdázóinak erőfölényét. Jelen pillanatban egy a szekszárdihoz hasonlóan erős csapat ellen nem tudjuk felvenni a kesztyűt, mert rengeteg sérültünk van. Sajnos, ma csak ennyire futotta, nem tudtuk nyomás alá helyezni a házigazdát, akinek ezúttal is gratulálok a győzelemhez. Most a regeneráción lesz a hangsúly, illetve az előttünk álló nagyon fontos mérkőzésekre való felkészülésen.”

Bach Boglárka, a Vasas Akadémia játékosa:

„Sejtettük, hogy nem lesz könnyű dolgunk, különösen öt hiányzóval a Szekszárd amúgy is sokkal erősebb kerete ellen. Centerek és első számú irányító nélkül nehezen tudtuk felvenni a házigazdákkal a versenyt, ami nem jelenti azt, hogy ne harcoltunk volna keményen. Voltak periódusaink, amikor kifejezetten jól játszottunk, ugyanakkor nagyon sok problémát jelentett a sok kapott leindításos kosár. A könnyű pontok pecsételték meg a sorsunkat, ezek miatt nem tudtunk versenyben maradni.”

Fotó: hunbasket


Hirdetések