Gy. Szabó Csilla, 2021.02.17. | Kosárlabda

Kulcsfontosságú mérkőzést nyert női csapatunk a Cegléd ellen, ezzel a győzelemmel ugyanis életben maradt a legjobb nyolc közé jutás reménye.

NŐI NBI/A, 14. forduló.
Vasas Akadémia-VBW CEKK Cegléd 66-61 (16-15, 19-16, 22-5, 9-25)

Vasas: Fraser (22), Bach (13/6), Madár E (13/3), Papp (8/6), Tóth (2). Csere: Smailbegovic (4), Szerencsés (2), Madár K (2), Salamon.

Cegléd: Sotiriou (16), Ortiz (9), Kobolak (5/3), Moore (11), Révész (7/3). Csere: McBryde (8/6), Gorjanácz (3/3), Ruják (2).


A rájátszás szempontjából sorsdöntőnek ígérkezett a Cegléd pasaréti vendégjátéka, hiszen a találkozó előtt a két együttes azonos mérleggel, nyolc győzelemmel és tíz vereséggel állt a tabella nyolcadik, illetve kilencedik helyén. S bár az októberi első meccset akadémistáink idegenben nyerték négy ponttal, a ceglédieknek mostanra ért össze igazán a csapata, amire bizonyíték, hogy az Európa Kupában továbbjutottak a legjobb tizenhat közé, és a bajnokságban is értékes győzelmeket arattak.


Papp Klaudia (1), Briana Fraser (34) és Nadija Smailbegovic (6) elszántan védekezik Mariona Ortiz Vives ellen.

A találkozót ugyan jobban kezdték Milos Pavlovic tanítványai, az első negyed mégis teljesen kiegyenlített csatát hozott, egyetlen pont előnyt tudtunk csak szerezni a tizedik perc végére. A második negyedben további három ponttal növeltük a vezetést. A szünet után azonban nagyot változott a játék képe, a harmadik negyed végén már több mint húsz ponttal 51-36-ra is vezettünk.  Hiába azonban a megnyugtató előny, ha az utolsó játékrészben a ceglédiek hatalmas nyomást gyakorolva csapatunkra, pontról pontra faragták le a hátrányukat, s az utolsó percre fordulva az is kérdésessé vált, hogy a még meglévő négy pontos vezetésünk kitart-e a végéig. Fél perccel a meccs lefújása előtt Brianna Fraser harcolt ki büntetőt, s bár a két lehetőségből csak egyet érvényesített, az öt pontos előny ekkor már egészen megnyugatónak tűnt. Ezt követően a ceglédi Ortiz keze remegett meg a hárompontos kísérlet közben, Papp Klaudia pedig sikeresen csapott rá a lepattanó labdára. Négy másodperccel a vége előtt Mcbryde próbálkozott újabb távoli kísérlettel, amely nem sikerült, a védőlepatttanót pedig az akadémisták szerezték meg, s vele együtt az igen értékes győzelmet is.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Számítani lehetet rá, hogy egy olyan rutinos csapat, mint a CEKK képes a mérkőzés irányítására, s ez így is történt. Talán furcsán hangzik, de a későbbi hullámvölgyünket éppen a remekül sikerült harmadik negyed okozta. Szert tettünk egy nagyobb előnyre, s annak ellenére nehezen viseltük a ceglédiek agresszív játékát, hogy fiatal csapatunkat felkészítettük arra, hogy az ellenfél egyre nagyobb nyomás alá helyez majd minket. Amikor ez megtörtént, lelassult a játékunk, kaptunk néhány hárompontost, amitől egy picit megijedtünk. Egy apró megingást leszámítva, alapvetően mégis kézben tartottuk a mérkőzést. A játékosok száz százalék fölött teljesítettek amiért dicséret illeti őket. Jó volt látni, hogy azt csinálták, amit előzetesen megbeszéltünk, miközben az ellenfél taktikai változtatásaira is jól reagáltunk. Fontos mérkőzést nyertünk, hiszen ezzel megmaradt a remény arra, hogy a legjobb nyolc közé kerülhessünk. Ám ehhez még fontos párharcok várnak ránk. Egy győzelemre még biztosan szükségünk van, miközben igen kemény ellenfelek következnek. Harcolunk tovább, hogy megvalósítsuk a célunkat.”

Bach Boglárka, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon örülök a győzelemnek, rendkívül fontos volt ez a találkozó számunkra, hiszen így életben maradt a legjobb nyolc közé jutás reménye. Remekül kezdtük a meccset, a harmadik negyedben pedig még egy lapáttal sikerült rátennünk. A negyedik negyedben egy rendkívül agresszív védelemmel találtuk szemben magunkat, amitől egy kicsit bepánikoltunk. Labdákat adtunk el, könnyű kosarakat kaptunk. De a végsőkig harcoltunk, ezért véleményem szerint megérdemelten nyertünk.”

Fotók:hunbasket


Hirdetések