Gy. Szabó Csilla, 2021.02.10. | Kosárlabda

A szerda esti TFSE-MTK elleni bajnoki mérkőzésen elszenvedett vereség azt is jelentette, hogy akadémistáinknak nem sikerült a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé kerülni.

NŐI NBI/A, 6. forduló.
TFSE-MTK – Vasas Akadémia 87-75 (24-22, 22-16, 18-19, 23-18)

TFSE: Jenkins A. (19/6), Jenkins Ch. (23/15), Bernáth (20/3), Dúl (13/9), Markovic (8). Csere: Németh (4), Boros, Katona.

Vasas: Fraser (32/6), Tóth (8), Papp (13/3), Bach (11/3), Salamon. Csere: Madár E. (7/3), Smailbegovic (2), Szerencsés, Madár K (2), Radócz.


Fontos mérkőzésre készülődtek a Vasas Akadémia női kosárlabdázói szerdán este. A TFSE-MTK elleni esetleges győzelemmel ugyanis nemcsak a Pasaréten elszenvedett egy pontos vereségért vághattak volna vissza, de egyben a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé is bejuttatta volna együttesünket. A találkozó elején úgy tűnt, ennek nem is lesz igazán akadálya. Az ötödik perc végén már 12-3-ra is vezettek kosárlabdázóink, a házigazdák Chanis Jenkins hárompontosával gyakorlatilag az első negyed utolsó másodperceiben tudtak csak fordítani. Az MTK-sok jó szériája ezután is folytatódott, s nyolc pontos előnnyel vonulhattak pihenőre. A szünet után akadémistáink játéka is feljavult  és a harmadik negyedet egy ponttal meg is nyerték, ám ezt követően ismét a házigazdák percei következtek, akik tovább növelték előnyüket, s végül tizenkét pontos különbséggel hozták a találkozót. Ezzel a TFSE-MTK együttese végzett az alapszakasz első részének nyolcadik helyén, s biztosította helyét a Killik László női K&H Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nagyon jól kezdtük az összecsapást, ám később rosszabbul összpontosítottunk ellenfelünknél. Rengeteg második esélyt engedtünk át nekik, saját palánkunk alatt vagy nem, vagy rosszul zártunk ki. A csapatunknál azonban sajnálatos dolgok történtek a meccs előtt. Budácsik Dorottya nem játszhatott, és Radócz Fanni is sérülten vállalta a játékot. Utóbbi sajnos még rá is sérült a meglévőre. Gratulálok az ellenfélnek, és sok sikert kívánok nekik a kupadöntőben.”

Brianna Fraser, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nem voltunk elég kemények és a lepattanók megszerzésében sem igazán jeleskedtünk. Mire észbe kaptunk, sajnos már csak futhattunk az eredmény után.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések