Jenkei Dániel, 2021.02.09. | Röplabda

Óriásit küzdött a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Vasas Óbuda, amely kiharcolta az aranyszettet, ott azonban a Kaposvár bírta jobban idegekkel, így búcsúztunk a sorozattól.

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3-1 (-20, 22, 21, 22) – aranyjátszma: 12-15
Folyondár utca, zárt kapu. Vezette: Horváth M., Tillmann

Vasas: Zernovics 17, Giota 11, Popovics-Gamma 26, Török 17, Strunjak 7, Fábián 4. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Kaposvár: Király-Tálas 3, Szűcs K . 11, Bodovics 1, Helic 28, Klisura 9, Karcsenko 17. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kump 2, Matic 5, Szedmák 1, Kalmár. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic


Az elmúlt hetek gyengébb teljesítménye után élmény volt nézni kedd este, hogy milyen összeszedetten és jó mentalitással röplabdázik a Vasas Óbuda.

Igaz, a Kaposvár elleni MK-negyeddöntő visszavágójának első szettjében ez az eredményen még nem látszott meg, hiszen a nyitányt a somogyiak nyerték öt ponttal, ezzel még kedvezőbb helyzetbe hozva magukat. (Mint ismeretes, az első meccsen 3:1-re nyertek ellenünk Bodovics Hannáék).

A folytatásban azonban hosszú ideig minden a mieinkről szólt: a Popovics Gamma, Zernovics, Török trió szinte ellenállhatatlanul támadott, így nagy csatában sikerült a 2:1-es fordítás. A negyedik játszmában pedig úgy tűnt, egészen simán kiharcoljuk az aranyszettet, hiszen a játékrész közepén már hat pont is volt az előnyünk.

Szasa Nedjelkovics lányai azonban nem adták könnyen magukat, 19-18-nál már csak egy volt közte, utána azonban segített Gluszak-mester időkérése, és behúztuk a szettet.

Jöhetett a mindent eldöntő játszma tehát, aminek a kiharcolása már önmagában is bravúr volt, de persze jó lett volna feltenni az i-re a pontot...

A sansz megvolt rá, két fáradt csapatot láthattunk a háló átellenes oldalain, hullmázott a játék, és akadtak maratoni labdamenetek is, de végül a vendégek bírták jobban az idegek csatáját, így ők lesznek ott a legjobb négy között a Magyar Kupában.

A Vasas Óbudának pedig reményt és önbizalmat adhat a mai teljesítmény a bajnoki playoffra.


Hirdetések